Μακαρονοσαλάτα με sauce γιαουρτιού, αρακά και αβοκάντο

 

Σε λιγότερο από 15 λεπτά μπορείς να φτιάξεις μια υγιεινή και χορταστική μακαρονάδα για το ταπεράκι που θα πάρεις την επόμενη μέρα στο γραφείο. Απλά βράζεις τα ζυμαρικά και σε ένα μπολ ανακατεύεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τόσο απλά και γρήγορα.

Tip 1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο και να τον βράσουμε μαζί με τα ζυμαρικά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρακά από κονσέρβα για μεγαλύτερη ευκολία.

Tip 2: Αν το αβοκάντο είναι αρκετά ώριμο το προσθέτουμε τελευταίο στο μπολ με τα υλικά και ανακατεύουμε, προκειμένου να μην “λιώσει”.


Υλικά

  • Ζυμαρικά για 2 άτομα (περίπου 1/2 συσκευασία)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, ώριμο, κομμένο σε κυβάκια μεσαίου μεγέθους
  • 15 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φέτες χαλούμι (περίπου 120 γρ)

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι το πέστο βασιλικού, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε όλα υλικά (εκτός από το χαλούμι) και ανακατεύουμε
  • Ψήνουμε το χαλούμι σε σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα σε ένα μπολ ( ή ταπεράκι) και βάζουμε από πάνω το χαλούμι


Πηγή: Cool Artisan