Πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο, πράσο και τυρί



Μελωμένο κοτόπουλο με πράσο, λιωμένα τυριά, ξεροψημένη κρούστα! Η απόλυτη συνταγή για ένα διαφορετικό κοτόπουλο με πατάτες.

Σήμερα φτιάχνω μια διαφορετική εκδοχή για κοτόπουλο αλά κρεμ με μελωμένο πράσο που μπαίνει μέσα σε πατάτα και ψήνεται στο φούρνο. Δεν θα χρειαστεί πολλά υλικά και μυρωδικά για να δώσεις πλούσια γεύση. Ένας “σπιτικός” ζωμός κότας αρκεί για να δώσει νοστιμιά σε όλο το φαγητό. Ο ζωμός διαλύεται σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο τηγάνι και μέχρι να δέσει η σάλτσα έχει δώσει γεύση σε όλο το φαί.

Για μεγαλύτερη ευκολία βράζουμε τις πατάτες, σε άφθονα αλατισμένο νερό, από την προγηγούμενη μέρα.


Υλικά

  • 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και κρύες.
  • 1 «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 300 γρ κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 80 ml (1/2 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε από την προηγούμενη μέρα τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Μόλις ροδίσει αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Επαναφέρουμε το ίδιο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε το πράσο.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να δέσει.
  • Παίρνουμε κάθε πατάτα και κόβουμε περίπου 0,5 εκ. από την επάνω πλευρά.
  • Με ένα κουτάλι "κουφαίνουμε" τις πατάτες και δημιουργούμε χώρο για να μπει η γέμιση.
  • Γεμίζουμε τις πατάτες με το κοτόπουλο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε πατάτας με το έξτρα τυρί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Πηγή: Cool Artisan