Μοσχαρίσια μπιφτέκια γεμιστά με σπανάκι και φέτα



Νόστιμα, ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά

Για τη γέμιση σπανάκι

  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 πράσο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 2 ψιλά φρέσκα κρεμμύδια
  • φρέσκα μυρωδικά (άνιθο, δυόσμο, βασιλικό)
  • 1 αβγό
  • 150 γρ. φέτα (χοντροσπασμένη)
  • 100 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης (περασμένο στον τρίφτη)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λουκάνικο με γέμιση πράσο

Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι


Οδηγίες

Για τη γέμιση σπανάκι
  • Πλένουμε τα χόρτα. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
  • Χτυπάμε το αβγό και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί η φέτα.

Για τα μπιφτέκια
  • Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  • Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ºC.
  • Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση με σπανάκι στην καρδιά κάθε μπιφτεκιού.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι.
  • Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.



Πηγή: Cool Artisan