Καλοκαίρι στην πόλη με τα παιδιά - Πώς να περάσετε ευχάριστα

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό, λόγω του κορωνοϊού και πολλές οικογένειες έχουν κάνει αλλαγή στα σχέδια τους επιλέγοντας να μην πάνε διακοπές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τις ημέρες που θα έχετε άδεια θα πρέπει να τις περάσετε σπίτι ή χωρίς να κάνετε κάτι.

Ο «Οδηγός επιβίωσης προς μη ναυτιλλόμενους» για το καλοκαίρι 2020:

  •     Πάρτε αγκαλιά τα παιδιά σας, εξηγήστε τους πως η φετινή χρονιά ήταν απίστευτα δύσκολη και περίεργη και για σας, ρωτήστε τα πώς αισθάνθηκαν, δώστε τους χώρο και χρόνο να εκφραστούν.
  •     Αν γνωρίζετε πότε θα είναι η άδεια σας ή πού θα πάτε για διακοπές, φτιάξτε τον χάρτη των διακοπών, κάντε ένα σχέδιο με τα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε μαζί, ονειρευτείτε και αφεθείτε στα έμπειρα σε φαντασία μυαλουδάκια τους.
  •     Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να ξεκινά αβέβαια και το πέρας του να απειλεί την επιστροφή στην κανονικότητα και να προμηνύει νέες συνθήκες καραντίνας,  αλλά εμείς οι μεγάλοι οφείλουμε να προστατέψουμε τα μικρά μας από όλο αυτό τον τρομαχτικό βυθό στον οποίο καραδοκούν τέρατα.
  •     Ας μείνουμε «στα ρηχά» κι ας μαζέψουμε ήλιο και όμορφες εμπειρίες όπου κι αν πάμε, ακόμα κι αν μείνουμε στην πόλη, γιατί, όπως και να έχει, ό,τι και να γίνει, θα μας χρειαστούν για τη νέα χρονιά που θα έρθει.

Μπορείτε να περάσετε και πάλι ωραία και δημιουργικά με τα παιδιά σας.

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν δίπλα τη θάλασσα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να την απολαύσετε περισσότερο από ποτέ.

Επίσης, τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού μπορείτε να πάρετε τις καρεκλίτσες σας, ελαφριά σνακ, ένα μικρό ηχείο και να πάτε στην κοντινή παραλία και να αράξετε.

Η ιδέα του βραδινού μπάνιου – πάντα με προσοχή – ενθουσιάζει τα παιδιά, όπως και το να είστε οικογενειακά στην παραλία και να λέτε διάφορες ιστορίες ή να παίξετε διάφορα παιχνίδια, όπως παντομίμα.

Αν δεν είστε από τους τυχερούς που η θάλασσα είναι δίπλα, μπορείτε να σχεδιάσετε σύντομες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες. Μάλιστα, μπορείτε να τις συνδυάσετε με μία ολοήμερη εκδρομή.

Μην παραλείπετε τις επισκέψεις τα απογεύματα σε ανοικτά πάρκα έχοντας κανονίσει με φίλους των παιδιών να παίξουν.

Η ποδηλατάδα τα καλοκαιρινά βράδια, εκτός από καλή γυμναστική είναι και μία ωραία δραστηριότητα.

Αν έχετε αυλή ή μεγάλη βεράντα, μπορείτε να καλέσετε φίλους με τα παιδιά τους για ένα μπάρμπεκιου.

Βέβαια, υπάρχουν πολλές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί. Οπότε, μια καλή ιδέα είναι να γράψετε μια λίστα μαζί με τα παιδιά για το πώς θέλετε να περάσετε τις ημέρες της άδειας.

Επειδή, οι πολλές έξοδοι αποδεικνύονται και οικονομικά ασύμφορες, μπορείτε να μείνετε στο σπίτι και να οργανώσετε μία οικογενειακή βραδιά στο μπαλκόνι. Μαγειρέψτε, φτιάξτε ένα σπιτικό παγωτό, και δειπνήστε στο μπαλκόνι. Μπορείτε, επίσης, να παίξετε κι επιτραπέζια.

Πηγή: Gova Stileto