10 συνήθειες που καταστρέφουν την υγεία μας πριν τα 40




Αναγνώρισε τις λάθος συνήθειες που κάνεις σήμερα και κόψ’ τες, με τις συμβουλές της Dr. Heather Provino, αθλητικής ψυχολόγου και ειδικού υγείας και ευεξίας. "Αν βάλεις στόχο τα 40 σου χρόνια ως το σημαντικότερο σημείο-κλειδί για αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες που προκαλούν χρόνιες παθήσεις έως και πρόωρο θάνατο, έχεις πετύχει το μισό του στόχου σου. Το άλλο μισό εξαρτάται από την προσωπική σου θέληση για καλύτερη ζωή", τονίζει η Provino και εξηγεί:

Πόσο εθισμένος είσαι με την οθόνη σου;
Πρόσφατες έρευνες από ερευνητές στο Brigham Hospital της Βοστώνης διαπίστωσαν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές διαδραστικής επικοινωνίας διαταράσσει τους φυσικούς κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματος, προκαλώντας σοβαρές διαταραχές ύπνου όσο μεγαλώνεις.

Κοιμάσαι πολύ κάθε βράδυ;
Όπως το κινητό σου, έτσι και το σώμα και ο εγκέφαλός σου χρειάζονται συγκεκριμένο χρόνο για επαναφόρτιση. 7 έως 9 ώρες καλού, συνεχούς ύπνου κάθε βράδυ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάθλιψης και παχυσαρκίας.

Ξεχνάς να περάσεις με νήμα τα δόντια σου;
Τα βακτήρια από τις τροφές που συσσωρεύονται στα δόντια και στα ούλα, όχι μόνο καταστρέφουν την εικόνα του χαμόγελού σου, αλλά με τα χρόνια οδηγούν και σε πρόκληση καρδιαγγειακών προβλημάτων, εξαιτίας γενικευμένης μόλυνσης από βακτήρια που περνούν στο αίμα.

Παρακάμπτεις το κυριότερο γεύμα της ημέρας;
Φεύγοντας από το σπίτι νηστικός κάθε πρωί, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι θα γίνεις παχύσαρκος, καθώς ο μεταβολισμός σου θα αρχίσει να παίρνει πολύ αργές στροφές. Και η παχυσαρκία δεν είναι μόνο αισθητικό θέμα, αλλά συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση διαβήτη από τα 40 έως και τα 64 χρόνια.

Αδιαφορείς για τα ετήσια τσεκ απ;
Ο οργανισμός ενός άντρα που πλησιάζει τα 40 μοιάζει με μια μηχανή αυτοκινήτου παρόμοιας ηλικίας. Χωρίς τακτικά "σέρβις", θα μείνει κάποια στιγμή από μπουζί, πολλαπλασιαστή ή βουλωμένο φίλτρο καυσίμου.

Πηγή: Capital.gr