Πέντε τρόποι για να αλλάξουμε τη ζωή μας




"Στη δυτική κοινωνία που ζούμε, εκπαιδευόμαστε ακόμα μ’ έναν τρόπο που διαχωρίζει το σώμα από το πνεύμα και πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν τον εαυτό τους σαν φυσικό σώμα παρά σαν πνεύμα μέσα σε ένα σώμα. Βλέπουν τους εαυτούς τους σαν θύματα και εναποθέτουν την ευθύνη τους αλλού (σε κάποιον άλλον). Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για ν’ αντιστρέψουμε την παραπάνω συνθήκη και-συνεπώς-ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο" εξηγεί ο Philippe Hannetelle, εισηγητής του σεμιναρίου "Ο Καθρέφτης του Σώματος", το οποίο πραγματοποιείται σ’ όλο τον κόσμο και βασίζεται στη μέθοδο που ανέπτυξε ο Martin Brofman, η οποία συνδυάζει την δυτική ψυχολογία με την ανατολική φιλοσοφία και τον διαλογισμό.
5 τρόποι για να αλλάξουμε τη ζωή μας
#1
Δείτε τον εαυτό σας σαν Δημιουργό. Αναλάβετε την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα σας και τη ζωή σας. Πεφωτισμένα άτομα μας λένε πως είμαστε Δημιουργοί και εφόσον πιστεύουμε πως είναι πεφωτισμένοι, θα έπρεπε να τους πιστεύαμε.

#2
Αποφασίστε να καθίσετε στη "θέση του οδηγού" της ζωής σας. Αν συνεχίσετε να παραμένετε στη θέση του Επιβάτη και δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη του εαυτού σας, το όχημα θα συνεχίσει την πορεία του και εσείς δεν θα μπορείτε να επηρεάζετε το αποτέλεσμα, δε θα μπορείτε να αλλάξετε την κατεύθυνση της ζωής σας και το τι συμβαίνει στο σώμα σας.

3#
Αλλάξτε τις αντιλήψεις σας για Εσάς και τους Άλλους. Αποφασίστε να δείτε τα πράγματα από μια άλλη πλευρά της Συνειδητότητας σας. Δεν είναι το τι πρέπει να κάνει κάποιος άλλος για να είστε ευτυχισμένοι, αλλά τι πρέπει να κάνετε ή να αλλάξετε για να είστε ευτυχισμένοι.

#4
Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεστε στον εαυτό σας και τους άλλους. Αποδεχτείτε και αγαπήστε τον εαυτό σας "άνευ όρων". Που σημαίνει, σταματήσετε να κρίνετε τον εαυτό σας. Μιλήστε του με έναν θετικό τρόπο, εστιάστε σε αυτό που είναι λειτουργικό και όχι σε ό,τι αντιστέκεται. Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε και με άλλους διαφορετικά, κρατώντας ισορροπία στις σχέσεις σας.

#5
Σεβαστείτε το σώμα σας, ακούστε το. Πρέπει να πορευόμαστε με την αντίληψη πως πάντα υπάρχει κάποια αιτία πίσω από κάθε σύμπτωμα, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε το μήνυμα που μας στέλνει και να το απελευθερώσουμε. Η ασθένεια είναι μήνυμα από το σώμα μας που μας ενημερώνει για κάτι που κάνουμε και το οποίο δημιουργεί εντάσεις (στρες).


Πηγή: Capital.gr