Όλα όσα πρέπει να κάνετε στις πρώτες διακοπές με τα παιδιά σας


Οι διακοπές σας πλησιάζουν και το άγχος σας μεγαλώνει, αφού σκέφτεστε πώς θα οργανώσετε όλα τα πράγματα και ιδιαίτερα των παιδιών σας.

Σε κάθε περίπτωση, αν οργανωθείτε σωστά θα το απολαύσετε τόσο εσείς, όσο κι εκείνα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές!

Πάρτε τον χρόνο σας

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε – είτε ταξιδεύετε με το πλοίο, είτε με το αεροπλάνο – είναι να έχετε άπλετο χρόνο στη διάθεσή σας. Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να εξερευνούν τα πάντα γύρω τους και σίγουρα δεν νοιάζονται για τις χρονικές πιέσεις που τους κάνετε. Για να διατηρήσετε λοιπόν την ψυχραιμία σας στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο, φροντίστε να είστε εκεί μια ώρα αρχύτερα.

Κάντε από νωρίς κράτηση

Ξεχάστε τις διακοπές που κάνατε ως ζευγάρι που κλείνατε τελευταία στιγμή το ξενοδοχείο ή ακόμα «χειρότερα» φτάνατε στον προορισμό σας και ψάχνατε για μέρος διαμονής. Με ένα παιδί στην παρέα σας δεν μπορείτε να λειτουργείτε τόσο αυθόρμητα. Αυτό επειδή σίγουρα μετά το ταξίδι θα θέλει ένα κρεβατάκι για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί και κάτι να φάει ασφαλώς.

Δώστε τους μια φωτογραφική μηχανή

Τα νήπια λατρεύουν τις φωτογραφικές μηχανές. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι με μια μηχανή τους ενθαρρύνετε να παρατηρούν το περιβάλλον τους και να επικεντρώνονται σε αυτό που τους ενδιαφέρει. Ίσως μάλιστα και να εκπλαγείτε από τις λήψεις τους. Σίγουρα από τις φωτογραφίες τους δεν θα ξεφύγουν τα λουλουδάκια, τα ζωάκια και τα πλοία.

Να είστε προετοιμασμένοι για το κλίμα που θα συναντήσετε

Τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα άνετα και κατάλληλα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νέο περιβάλλον, ώστε να είναι ευτυχισμένα. Φροντίστε λοιπόν να μάθετε τι καιρό κάνει στο μέρος των διακοπών σας, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Προλάβετε τα μικροπροβλήματα

φροντίστε να έχετε αντιβακτηριακά μαντιλάκια και απολυμαντικό χεριών, ειδικά φέτος λόγω κορονοϊού. Μπορεί να παράδειγμα να χρειαστεί να σκουπίσετε τα μαχαιροπίρουνα σε κάποιο εστιατόριο, ώστε να είστε βέβαιοι για την υγιεινή ή τα χεράκια του παιδιού μετά το ταξίδι.

Μην ξεχάσετε τα φάρμακα

Όταν βρίσκεστε εκτός προγράμματος, τρώτε με χρονική καθυστέρηση ή λιγότερο υγιεινά, και δεν είναι απίθανο τα παιδιά να αρρωστήσουν στις διακοπές. Για να αποφύγετε τα χειρότερα, έχετε μαζί σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών με αντυπυρετικά, σιροπάκι για το βήμα, θερμόμετρο και φυσικά το τηλέφωνο του παιδίατρου.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κρατήσουν τις δικές τους αναμνήσεις

Δώστε στα παιδιά σας ιδέες ώστε να φυλάξουν αναμνήσεις από τις διακοπές τους. Μπορούν για παράδειγμα, αν είναι μεγαλύτερα και σε ηλικία να ξεκινήσουν συλλογή από καρτ ποστάλ ή από πετρούλες στην άμμο. Φτάνοντας στην ενηλικίωση θα έχουν μια τεράστια συλλογή από διακοπές της παιδικής τους ηλικίας!


Πηγή: govastileto.gr