Στριφτάρια με πέστο βασιλικού, πιπεριές και κοτόπουλο



Καλοκαιρινή, χορταστική, απολαυστική και πεντανόστιμη! Η μακαρονάδα που φτιάχνουμε σήμερα έχει σαν βάση το κοτόπουλο και τα παραδοσιακά ελληνικά στριφτάρια αλλά γίνεται πιο δροσερή με τις πολύχρωμες πιπεριές που δεν τις μαγειρεύω εντελώς και τις αφήνω να είναι al dente, δηλαδή τραγανές στο στόμα.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί), κομμένες σε κομματάκια
  • 300 γρ. στριφτάρια
  • 2 κτσ πέστο βασιλικού
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
  • Βράζουμε τα στριφτάρια για ένα λεπτό λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
  • Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο (αλλά δεν έχει πάρει χρώμα ακόμα) προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε
  • Έπειτα προσθέτουμε τα βρασμένα στριφτάρια
  • Τέλος, προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά
  • Προαιρετικά προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε

Πηγή: Cool Artisan