Μικρά τρικ, για να το πείσουμε να φάει φρούτα και λαχανικά!


Όλες μας ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πείσουμε τα παιδιά μας να προσθέσουν στη διατροφή τους τα φρούτα και ακόμα περισσότερο τα λαχανικά.

Οι πολύτιμες ουσίες, που περιέχουν, δεν μας επιτρέπουν να τους γυρίσουμε την πλάτη και να τα παρατήσουμε τόσο εύκολα, κάνοντας το χατίρι των μικρών μας.

Και όσο κι αν οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να κάνουν ή να φάνε κάτι, εμείς όλο και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να τα μεταπείσουμε.

Μιας και δεν έχετε κάτι να χάσετε, προσπαθήστε και αυτά…

Επιμείνετε στη θεωρία!
Μιλάτε στο παιδί σας για το καλό, που κάνουν κάποιες τροφές, και το κακό, που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες άλλες! Όσο μεγαλώνει, όλα αυτά αποτυπώνονται στο μυαλουδάκι του και το πιθανότερο είναι ότι θα προσπαθήσει να εντάξει στη διατροφή του κάποιες τροφές, που δεν πλησίαζε.

Φυτέψτε κάτι στο κήπο ή στη γλάστρα σας
Τα παιδιά λατρεύουν να είναι δημιουργικά και να δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους! Φυτέψτε λοιπόν μαζί τους σπόρους στον κήπο ή στις γλάστρες σας (ντομάτες, πιπεριές, αγγουράκια κλπ), αναθέστε τους την φροντίδα τους και, όταν είναι έτοιμα, προτρέψτε το να τα δοκιμάσετε, για να διαπιστώσετε αν κάνατε καλά τη δουλειά σας!

Παίξτε με τα χρώματα
Αυτό το τρικ έχει αποτέλεσμα στα μικρότερα παιδιά! Όταν αρχίσει να μαθαίνει τα χρώματα, δείξτε τα του στα λαχανικά και στα φρούτα, ή αγοράστε πολύχρωμα πιάτα και μπολ και συνδυάστε κάθε χρώμα με μία τροφή! Κάντε το τραπέζι ένα… ουράνιο τόξο, διασκεδάστε και μάθετε του να τρώει σωστά.

Συνδυάστε το junk food με σαλάτα
Όταν το μικρό σας σας ζητάει φαγητό από έξω, μην του το στερείτε. Δώστε του και πίτσες και σουβλάκια, και burgers (με μέτρο φυσικά), αλλά προσπαθήστε, όταν επιλέγετε τέτοια φαγητά, να τα συνοδεύετε με σαλάτα! Τονίστε του τη σημασία να φάει και από τη σαλάτα του, επισημαίνοντάς του ότι την επόμενη φορά δεν θα του κάνετε τόσο… εύκολα το χατίρι!

Μην απαγορεύετε τροφές και μην τιμωρείτε
Στόχος σας είναι να αναθρέψετε ένα άτομο διατροφικά ισορροπημένο, του οποίου οι συνήθειες θα το συνοδεύουν στην ενήλικη ζωή του, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα της υγείας του! Μη φτάνετε στα άκρα, με το να απαγορεύετε τροφές ή να βάζετε τιμωρίες στα μικρά σας, επειδή αρνούνται πεισματικά να δοκιμάσουν κάτι ή έφαγαν μία τροφή, που δεν εγκρίνετε! Επιστρατεύστε την αγάπη και την φαντασία σας και να είστε σίγουρη ότι, αν εσείς είστε το καλό παράδειγμα, με την κατάλληλη τακτική, το παιδί σας θα αναπτύξει σωστές διατροφικές συνήθειες!
Καλή επιτυχία!