Παιδιά: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στις πισίνες;


Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών, αφού τα περισσότερα παιδάκια λατρεύουν τη θάλασσα αλλά και τις πισίνες.

Οι γονείς όμως, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι διακοπές να είναι μια ευχάριστη ανάμνηση για όλη την οικογένεια και να υπάρξουν ατυχήματα και προβλήματα.

Μεγάλη προσοχή θέλει το κολύμπι και το παιχνίδι των παιδιών στην πισίνα και θα πρέπει να τηρούνται βασικοί κανόνες ασφαλείας.


Δείτε τρία πράγματα με τα οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν έχετε παιδιά και επιλέξετε πισίνα για το μπάνιο σας.

Προσοχή στο πάτωμα γύρω από την πισίνα

Το πάτωμα έξω από την πισίνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ολισθηρό και να καταλήξει να είναι επικίνδυνο γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε πολύ και να εξηγήσετε στο παιδί ότι δεν πρέπει να χοροπηδάει εκεί για να μην χτυπήσει.

Πάντα με επιτήρηση

Μην αφήνετε ποτέ το παιδί χωρίς επιτήρηση ακόμη και αν η πισίνα είναι ρηχή. Ο κίνδυνος για ένα μικρό παιδί υπάρχει πάντα. Φυσικά χρησιμοποιήστε μπρατσάκια ή σωσίβιο αν είναι απαραίτητο.

Καθαρότητα πισίνας

Ελέγξτε αν η πισίνα είναι καθαρή πριν μπει μέσα το παιδί σας. Αν είναι θολή και δεν φαίνεται καθαρός ο πάτος μην του επιτρέψετε να μπει καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης.


Πηγή: govastileto.gr