Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να μην βαρεθεί το παιδί σας!

Τα σχολεία έκλεισαν και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα, θα βρεθούν να έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο στα χέρια τους. Έτσι, οι γονείς τους μάλλον θα “σπάνε” το κεφάλι τους να βρουν τρόπους να τα κρατήσουν απασχολημένα αλλά κυρίως χαρούμενα, χωρίς να καταλήξουν όλη μέρα πίσω από ένα τάμπλετ ή κολλημένα στην τηλεόραση.

Παρακάτω ακολουθούν 10 δραστηριότητες για να κάνει το παιδί σου αυτό το καλοκαίρι:

1. Παίξτε μπάσκετ και μπέιζμπολ με νερομπάλονα

Πάρε το παιδί σου και μερικούς φίλους του και ξεκινήστε να παίζετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις 25-50 μικρά μπαλόνια, μερικά πλαστικά ρόπαλα, δυο βάσεις, έναν μεγάλο κάδο και μια μπάλα του μπάσκετ.

Γέμισε τα μπαλόνια με νερό. Όταν ο ένας παίκτης θα χτυπάει κάποιο από τα μπαλόνια με το ρόπαλο, εκείνο θα σκάει και ο παίκτης θα πρέπει να τρέξει από την πρώτη βάση στην δεύτερη, τις οποίες μπορείτε να βάλετε όπου εσείς προτιμάτε.

Την ίδια στιγμή ένας παίκτης από την αντίπαλη ομάδα, θα προσπαθεί να βάλει καλάθι με την μπάλα του μπάσκετ, στον κάδο που θα βρίσκεται πίσω από την πρώτη βάση. Αν ο παίκτης χάσει την βολή, θα πρέπει να κυνηγήσει την μπάλα και να τη δώσει σε έναν από τους συμπαίκτες του για να σκοράρουν εκείνοι, πριν ο πρώτος παίκτης που χτύπησε το μπαλόνι με το ρόπαλο προλάβει να φτάσει στην δεύτερη φάση.

Το παιχνίδι αυτό παίζεται ιδανικά στο πάρκο της γειτονιάς σας ή και στην παραλία.

2. Κυνηγήστε πεταλούδες

Το κυνήγι πεταλούδας είναι ένας υπέροχος τρόπος για να κάνεις το παιδί σου να ενδιαφερθεί για την φύση. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια απόχη. Για να κάνεις τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα, ψάξτε για κάμπιες, τις οποίες μπορείτε να πάρετε σπίτι και να τις δείτε να μεταμορφώνονται σε όμορφες και πολύχρωμες πεταλούδες.

3. Αν στο παιδί σου αρέσουν οι γρανίτες, πρότεινέ του να δοκιμάσει κεμπάμπ φρούτων


Είναι ένα διασκεδαστικό και υγιεινό καλοκαιρινό σνακ το οποίο μπορείς να φτιάξεις με την βοήθεια των παιδιών σου. Πάρε πεπόνι, καρπούζι, φράουλες και κεράσια και περάστε τα μαζί σε ξύλινα καλαμάκια. Μπορεί το παιδί σου να τα φάει κατευθείαν ή να τα βάλετε πρι στην κατάψυξη για να είναι ακόμα πιο δροσιστικά.

4. Του αρέσουν τα πικ νικ; Δοκιμάστε να κάνετε ένα το βράδυ


Ποιος είπε ότι τα πικ νικ πρέπει να γίνονται μέρα; Μπορείς αφού πέσει ο ήλιος, να ετοιμάσεις μερικά σνακ και να πάτε οικογενειακώς σε ένα πάρκο ή και στην αυλή σας αν έχετε και να παρατηρήσετε όλοι μαζί τα αστέρια. Μπορεί αυτό να γίνει θεσμός για την οικογένειά σας και να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο φεγγαριού όπου θα παρατηρείτε όλοι μαζί τις διάφορες φάσεις του.

5. Αν του αρέσει το διάβασμα, φτιάξτε μαζί ένα βιβλίο


Ήρθες η ώρα ο μικρός σου “βιβλιοφάγος” να φτιάξει το δικό του βιβλίου. Αν το παιδί σου είναι αρκετά μικρό μπορείς να του ζητήσεις να κόψει εικόνες από ένα περιοδικό ή να βρείτε μαζί στο ίντερνετ και να τις εκτυπώσετε. Μπορείτε όμως, να χρησιμοποιήσετε και οικογενειακές σας φωτογραφίες και να φτιάξετε μια ιστορία, οπού το παιδί θα είναι ο αφηγητής. Αυτή είναι μια δραστηριότητα με την οποία το παιδί σου μπορεί να καταπιαστεί αρκετές μέρες αν το πάρει στα σοβαρά.

6. Χτίστε μαζί ένα οχυρό


Ένα απόγευμα που θα είστε όλοι σπίτι, ενώστε τους καναπέδες, ρίξτε από πάνω σεντόνια και κουβέρτες και φτιάξτε τα οχυρά σας. Μπορείς να καλέσεις και μερικούς φίλους του και χωριστείτε σε αντίπαλες ομάδες.

7. Φτιάξτε παζλ


Αν θες να βρεις το κατάλληλο παζλ για το παιδί σου, είναι πολύ σημαντικό να κοιτάς τις ηλικίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Τα παζλ χωρίζονται σε επίπεδα δυσκολίας και δεν είναι όλα για όλα τα παιδιά. Αυτή είναι μια ιδανική δραστηριότητα αν θες να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου και να δεθείτε κι άλλο.

8. Μαζέψτε φρούτα


Αν είστε από τις τυχερές οικογένειες που έχετε χωριό και πάτε συχνά, μπορείς να πάρεις το παιδί σου και να μαζέψετε μαζί φρούτα. Ιδανικά για μάζεμα είναι τα βατόμουρα, που φυτρώνουν άγρια σε θάμνους και το παιδί σου θα μπορεί να τα φτάσει εύκολα.

9. Κάντε πεζοπορία


Στην αρχή μπορείς να διαλέξεις ένα πιο εύκολο μονοπάτι και όσο προχωράει ο καιρός και βλέπεις ότι το παιδί σου έχει αντοχές, μπορείς να βρεις και ένα λίγο πιο απαιτητικό. Δες τι έχει στην γύρω περιοχή και διάλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε σένα και στο παιδί σου.

10. Πηγαίνετε σε θερινό σινεμά


Η χώρα μας φημίζεται για τα όμορφα θερινά σινεμά της και σίγουρα το μικρό σου θα τα αγαπήσει όσο κι εσύ. Η εμπειρία αυτή μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με ένα παγωτό στο χέρι.


Πηγή: govastileto.gr