Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας θα γίνει πολύ έξυπνο

Μία πρόσφατη έρευνα, έρχεται, για να σου λύσει τα χέρια και να σε βοηθήσει να καταλάβεις εάν το παιδί σου θα γίνει πολύ έξυπνο.


Έχει μνήμη ελέφαντα.

Μπορεί να θυμάται καλύτερα και από εσένα. Δοκίμασε ένα άκρως παιχνιδιάρικο πείραμα: πάρε ένα παιχνίδι του, παίξτε για λίγη ώρα και μετά αφήστε το μαζί κάτω από ένα έπιπλο, όπως παραδείγματος χάρη, τον καναπέ. Κινηθείτε μέσα στο σπίτι, κάν΄ τε τις βόλτες σας στο πλησιέστερο πάρκο και μετά βάλ’ το για ύπνο. Αν την επόμενη ημέρα, ξυπνήσει και θυμάται πού ακριβώς είχατε κρύψει το παιχνίδι του, τότε η ευφυΐα του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη.

Απορροφά τις πληροφορίες σαν σφουγγάρι.

Μπορεί να νομίζεις ότι το παιδί σου δεν ακούει, και ακόμα περισσότερο, δε συγκρατεί όλα όσα ακούει, όμως, η πραγματικότητα έρχεται για μία ακόμη φορά να ανατρέψει όσα θεωρούσες δεδομένα. Κάθε φορά που εσύ συνομιλείς με το αδερφάκι του, τον μπαμπά του, τη μαμά σου, ο εγκέφαλος ενός wannabe ευφυούς παιδιού απορροφά ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μη σου κάνει, λοιπόν, εντύπωση, αν ξαφνικά πει κάτι από εκείνα που νόμιζες ότι από το ένα αυτό μπαίνουν, από το άλλο βγαίνουν.

Κάνει παρέα με μεγαλύτερους. Ίσως να το θεωρείς αρνητικό.

Αν σου πω, όμως, ότι είναι ένα από τα σημάδια που πρέπει να σε κάνουν να υποπτευτείς ότι το παιδάκι σου θα γίνει διάνοια, θα έχεις ακόμα την ίδια άποψη; Ναι, αν το δεις να προτιμά την παρέα του αδερφού ή να περνά χρόνο με τους παππούδες του, να είσαι χαρούμενη, γιατί, έτσι, θα καταλάβεις ότι το παιδί σου είναι ahead of its time, χαρισματικό και με μυαλό κοφτερό.

Ξεκινούν πρώτοι την κουβέντα.

Τι και αν ξέρουν λίγες λέξεις (τις οποίες, αν τις ενώσεις σε μία πρόταση, μπορεί να μη βγάζουν καν ολοκληρωμένο νόημα; Αυτό, δεν τα φοβίζει και το σημαντικότερο δε διστάζουν να ανοίξουν τα ίδια το διάλογο. Πέρα από στοιχείο κοινωνικότητας είναι και στοιχείο ευφυίας. Με έναν σπάρο, δύο τρυγόνια.

Είναι ταλαντούχο. Και ας είναι μικρό.

Του αρέσει να τραγουδάει και έχει ωραία φωνή; Ζωγραφίζει εκπληκτικά σχέδια; Έχει υποκριτικές ικανότητες; Και δεν έχει φθάσει ακόμη το πέμπτο έτος της ηλικίας του; Tότε, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του (σου). Μόλις διακρίνεις ένα χάρισμα του, βοήθησε το να το καλλιεργήσει και μην το απογοητεύσεις. Γιατί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες: ταλέντο = ευφυΐα.

Σε βοηθάει στις δουλειές.

Και το κάνει επειδή θέλει και επειδή ξέρει. Κράτα το δεύτερο, γιατί, αν συνειδητοποιήσεις ότι το μικρό σου σε μπορεί να βάλει τα ποτήρια στο τραπέζι, χωρίς να του το δείξεις και χωρίς να συμβεί κάποιο ατύχημα, τότε το μέλλον προμηνύεται λαμπρό.

Είναι βιβλιοφάγος.

Και δεν κοιμάται αν δε φθάσει στο φινάλε. Τελικά, η κλασσική εικόνα του παιδιού με τα γυαλάκια να διαβάζει ένα βιβλίο μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού είναι στοιχείο κοφτερού μυαλού.


Πηγή: govastileto.gr