Προτιμότερα τα ατομικά σπορ για τα παιδιά κάτω των 6 ετών


Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, τα παιδιά κάτω των έξι ετών δεν συνίσταται να λαμβάνουν μέρος σε ομαδικά αθλημάτα!

Και αυτό, γιατί νωρίτερα από τα έξι τους χρόνια είναι λιγότερο πιθανό να μπορέσουν να αντιληφθούν το ομαδικό πνεύμα. Επίσης, τα παιδιά κάτω των έξι ετών υπολείπονται και σωματοδομικά, με την πιθανοτητα η ενασχόλησή τους με ένα ομαδικό άθλημα να τους δημιουργήσει τραυματισμούς.

Βέβαια, ο κανόνας αυτός έχει και εξαιρέσεις, αφού ένα αναπτυγμένο παιδί πέντε ετών μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από ό,τι ένα παιδί μεγαλύτερο σε ηλικία και λιγότερο ανεπτυγμένο.

Πάντως, οι ειδικοί επιμένουν ότι, όταν τα παιδιά είναι μικρά, χρειάζονται χρόνο, για να είναι μόνο παιδιά!
Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να παίζουν χωρίς ένα σύνολο κανόνων και τους όρους της συνεργασίας ή του ανταγωνισμού, που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Και αν η συμμετοχή στον αθλητισμό είναι μία θετική κατεύθυνση στο να διοχετευθεί η ενέργειά τους, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για ένα παιδί, που θέλει να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες: η κολύμβηση, το μπόουλινγκ, η γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες, το τένις κλπ!

Μη μεγαλωνετε "μικρομέγαλα", μην τα αγχωνετε, αφηστε τα μικρά σας να απολαύσουν την παιδικότητά τους!