Γιατί η αποτρίχωση με laser είναι ιδανική για την υγεία του δέρματος;




Η αποτρίχωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος αποτελεί στις μέρες μας μία διαδεδομένη συνήθεια, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Ποια μέθοδος όμως είναι η πιο ασφαλής για την υγεία του δέρματος;

Το δέρμα είναι όργανο του οργανισμού μας, το οποίο, μεταξύ άλλων, μας προστατεύει από τους κινδύνους του εξωτερικού περιβάλλοντος και είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Επομένως, η οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτό θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Χριστόφορο Tzερμιά, η αποτρίχωση θεωρείται ιατρική πράξη.

Οι κίνδυνοι των υπόλοιπων μεθόδων της αποτρίχωσης
Πριν την εμφάνιση της LASER αποτρίχωσης , οι πιο ευρέως γνωστές μέθοδοι ήταν το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί. Η χρήση του ξυραφιού, αν και είναι φαινομενικά ανώδυνη, εμπεριέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας. Αρχικά, είναι αρκετά επίφοβη για την ανάπτυξη διάφορων ερεθισμών και λοιμώξεων, εξαιτίας της χρήσης του ξυραφιού. Δεύτερον, υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, εάν δεν είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων, κυρίως μέσω του ξυραφιού, ειδικά όταν αυτό έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε άλλα σημεία του σώματος.

Το κερί μπορεί και αυτό με τη σειρά του να δημιουργήσει τραυματισμούς στο δέρμα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και δερματικές αλλεργίες, αν η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη. Τέλος, και οι δύο αυτές μέθοδοι μπορεί να προκαλέσουν θυλακίτιδα, μόλυνση δηλαδή του θύλακα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε εμποδίζεται η ανάπτυξη της τρίχας, η οποία στρέφεται προς το θύλακα αντί να βγαίνει κανονικά προς την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργείται γύρω από το θύλακα ερεθισμός, φλεγμονή και φλύκταινα στο κέντρο του.

Γιατί η LASER αποτρίχωση θεωρείται η πιο ασφαλής μέθοδος;
Η αποτρίχωση με LASER αποτελεί τη μόνη μέθοδο όπου τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο, ειδικά αν γίνει από κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μεθόδους, η αποτρίχωση με LASER είναι 100% ασφαλής για το δέρμα.
Σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 30% όλων των επιπλοκών που σχετίζονται με τη LASER αποτρίχωση αποδίδεται στην εφαρμογή της σε μη ιατρικούς χώρους. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο που θα απευθυνθείτε.

Πόσο καλά είναι τα αποτελέσματά της
Η LASER αποτρίχωση μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να απαλλαγεί για πάντα από το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, εύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανική για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος και τριχοφυΐας.


Πηγή: Capital.gr