Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες


Όταν έρχεται ένα παιδί στον κόσμο, η χαρά είναι μεγάλη, όπως και ο ενθουσιασμός, μαζί και η αγωνία για το νέο ταξίδι που μόλις ξεκίνησε, αυτό της μητρότητας. Ωστόσο, μαζί με τα παραπάνω συναισθήματα, έρχονται και κάποιες υπερβολές. Και δεν είναι τυχαίο, που οι περισσότερες – αν όχι όλες οι νέες μαμάδες, θα έβαζαν το μωρό τους σε μία… γυάλα.


Πανικοβάλλονται με το πρώτο χτύπημα

Τα μωρά θέλουν να ανιχνεύουν τα πάντα και δεν κάθονται λεπτό ήσυχα. Είναι επόμενο λοιπόν να χτυπούν τα κεφαλάκια τους ξανά και ξανά. Στην αρχή φαίνεται τρομακτικό αλλά έρχεται η στιγμή που και οι πιο αγχωμένοι γονείς συνειδητοποιούν ότι είναι βέβαιο πώς τα παιδιά θα πέφτουν ξανά και ξανά.

Αναρωτιούνται αν είναι καλές μητέρες

Όταν μια γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μαμά δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας στο κεφάλι της ή μια συγκεκριμένη συνταγή που θέλει να ακολουθήσει. Έτσι χωρίς να το καταλαβαίνει συγκρίνει διαρκώς τον εαυτό της με άλλες μαμάδες και κάπως έτσι δημιουργούνται οι ανασφάλειες. Ξαφνικά έχει την εντύπωση ότι δεν είναι αρκετά καλή μαμά ή ότι το μωρό γίνεται θύμα του δικού της άγχους. Είναι μέρος του προγράμματος και ένα λάθος που αργά η γρήγορα θα διορθωθεί με την εμπειρία.

Δεν θέλουν να αφήσουν το μωρό μόνο

Το πρώτο παιδί παίρνει κάθε δευτερόλεπτο της προσοχής της μαμάς του, τόσο που πραγματικά δεν το αφήνουν ποτέ μόνο του ούτε καν για να παίξει! Αλλά είναι εντάξει. Κι αυτό το στάδιο είναι επίσης μέρος του προγράμματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως όλα τα μωράκια είναι τόσο χαριτωμένα, πόσο μάλλον όταν είναι και δικό σου, που είναι αδύνατον να το αφήσεις μόνο και να μην αναρωτηθείς «Μα πώς δημιούργησα εγώ ένα τέτοιο μικρό θαύμα;». Μην ξεχνάμε επίσης πώς ο τεχνολογικός εξοπλισμός που είναι διαθέσιμος στις μέρες μας – τηλέφωνο, κάμερα, βίντεο – θα αποτυπώσει το παραμικρό, ακόμα και την ανάσα του μωρού!

Οι υπερβολές στα πρώτα γενέθλια

Τα πρώτα γενέθλια είναι πραγματικά μια γιορτή για τους γονείς! Είναι τόσο περήφανοι και χαρούμενοι που θέλουν να φωνάξουν σε όλους “Κοιτάξτε τι δημιουργήσαμε!”. Αλλά το πρώτο πάρτι για τα γενέθλια μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκο και ακριβό! Είναι κάτι για το οποίο, αν κάνετε δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο παιδί, μπορεί να αισθάνεστε τύψεις αλλά βαθιά μέσα στην καρδιά σας θα ξέρετε ότι το κάνατε με μεγάλη χαρά και αγάπη.


Πηγή: govastileto.gr