Σούπα για αποτοξίνωση και δυνατό ανοσοποιητικό




  • Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά ενισχύουν τον οργανισμό και τον θωρακίζουν απέναντι στις ιώσεις. Αυτό ακριβώς κάνει η παρακάτω σούπα που προτείνει ο σεφ Μάνος Δημητρούλης.


    Σούπα μοβ λάχανου


    Yλικά για 4 μερίδες:
  • 3 κούπες μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ? κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο ginger
  • ? κ.γ. καγιέν
  • 4 κ.σ. φυτική κρέμα για γαρνίρισμα
  • αλάτι & πιπέρι


    Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο λάχανο το ginger και σοτάρουμε για άλλα 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το ½ λίτρο από το ζωμό και σιγοβράζουμε με το σκεπασμένο καπάκι για δέκα λεπτά. Χτυπάμε το μείγμα με ραβδομίξερ χειρός και σταδιακά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η σούπα να πάρει την επιθυμητή βελουτέ υφή. Γαρνίρουμε με φυτική κρέμα της αρεσκείας μας και με φρέσκα μυρωδικά.


    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
  • Ενέργεια: 161 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
  • Λιπαρά: 4.6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4 γρ.





    Πηγή: Capital.gr