Συνταγή
Velvet soup
Συστατικά
- 1 πατάτα
- 1 γλυκοπατάτα
- 300 γρ κολοκύθα (ψίχα καθαρισμένη)
- 5 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ γιαούρτι
- 500 ml ζωμό κοτόπουλο
- 1 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κτσ λάδι τρούφας
- Γιαούρτι (1 κτσ για κάθε πιάτο)
- λάδι τρούφας (1 κτσ για κάθε πιάτο)
- κολοκυθόσπορος (1 κτσ για κάθε πιάτο)
Οδηγίες
- Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
- Κοβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και το σκόρδο σε φέτες
- Τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σερβίρουμε απευθείας τη σούπα στα μπολ και γαρνίρουμε με έξτρα γιαούρτι, κολοκυθόσπορο και λάδι τρούφας.
Πηγή: Cool Artisan



