Το μέλλον στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη



Υπηρετώντας τη δέσμευσή της για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας διοργάνωσε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, επιστημονική εκδήλωση για το Μέλλον στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη 2020 (Diabetes Innovation Summit 2020).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, με εισηγητές διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες που κλήθηκαν να αποτιμήσουν τα νέα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα για τη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη και τους νέους θεραπευτικούς ορίζοντες, που ανοίγει η αξιοποίησή τους.

"Ως συνοδοιπόροι στο ταξίδι υγείας των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίζουμε την εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές για τη διαχείριση της νόσου, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών", δήλωσε σχετικά ο Benoit Martineau, Γενικός Διευθυντής - South Cluster Primary Care Europe της Sanofi.

Η θεματολογία της εκδήλωσης κινήθηκε γύρω από τους άξονες της παρουσίασης των τεχνολογικών και θεραπευτικών εξελίξεων που αναμένεται να διαμορφώσουν το τοπίο της διαχείρισης της νόσου στο σύντομο μέλλον. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι νέες ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες τηλεϊατρικής για τη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη, καθώς και τα δεδομένα αναφορικά με τα συστήματα καταγραφής επιπέδων γλυκόζης και χορήγησης ινσουλίνης. Όσον αφορά στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου, συζητήθηκαν θέματα αξιοποίησης των μηχανισμών φυσικής ανοσίας του οργανισμού και παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα στο πεδίο της γλυκαιμικής διακύμανσης, της φαρμακολογίας, της θεραπευτικής παρέμβασης και της παθοφυσιολογίας της νόσου.

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά Επαγγελματίες Υγείας, που ασχολούνται με τη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη σε όλη την Ελλάδα, μέσω live streaming.


Πηγή: Capital.gr