Ο χυμός που καταπολεμά το ροχαλητό



Γνωρίζετε πως ένας φρέσκος χυμός είναι καλός για την υγεία σας. Ξέρατε όμως ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ροχαλίζετε λιγότερο – ή καθόλου; Γιατί όμως ο χυμός αυτός βελτιώνει το ροχαλητό;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο κάποιος ροχαλίζει είναι το αυξημένο σωματικό βάρος. Δεν είναι όμως ο μοναδικός, καθώς η αυξημένη παραγωγή βλεννωδών εκκρίσεων ευθύνεται επίσης για την τόσο ενοχλητική αυτή νυχτερινή "συνήθεια” πολλών ανθρώπων, καθώς οι εκκρίσεις αυτές στενεύουν τις διόδους του αέρα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και δυσκολεύουν την ομαλή είσοδο και έξοδο του αέρα.

Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ένας φυσικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί η παραγωγή αυτών των εκκρίσεων. Επιπλέον, επειδή τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού που προκαλούν την υπερβολική παραγωγή εκκρίσεων και δυσκολεύουν την αναπνοή προκαλώντας το ροχαλητό.

Χυμός για το ροχαλητό
Υλικά για 1 ποτήρι
2 καρότα
2 μήλα
1 φέτα φρέσκο τζίντζερ
φρεσκοστυμμένο χυμό από ? λεμονιού

Απλά βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον αποχυμωτή και απολαμβάνετε το χυμό σας. Πιείτε έως και 3 ποτήρια την ημέρα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, τόσο στη μείωση των βλεννωδών εκκρίσεων όσο και στο ροχαλητό και την ποιότητα του ύπνου σας.



Πηγή: Capital.gr