Αυτά είναι τα οφέλη του ελαίου καρύδας στα μωρά

Το έλαιο καρύδας είναι ένα φυσικό προϊόν που αναπλάθει το δέρμα και το οφέλη με ποικίλους τρόπους. Ας τους δούμε έναν προς έναν.

Καταπολεμά τη νινίδα

Η νινίδα ή αλλιώς η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι μία από τις πιο κοινές παθήσεις του βρεφικού δέρματος. Εμφανίζεται στα μωρά κατά τον 1ο ή 2ο μήνα της ζωής τους και προκαλεί σμήγμα, ένα κιτρινωπό έκκριμα αδένων του τριχωτού της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε λίγο έλαιο καρύδας και κάντε απαλό μασάζ στο κεφαλάκι του μωρού σας. Αφήστε το έλαιο να απορροφηθεί για 20 περίπου λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το με χλιαρό νερό και μία μαλακή πετσέτα.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δερματίτιδας από πάνα

Η δερματίτιδα από πάνα είναι επίσης μία αρκετά συνήθης πάθηση στα μωρά. Το έλαιο καρύδας, σταματά την εξάπλωση των εξανθημάτων και καταπραΰνει τον πόνο. Εφαρμόστε το τακτικά στην περιοχή.

Κάνει τα μαλλιά απαλά και μαλακά

Αν και τα μαλλιά των μωρών είναι μαλακά και απαλά, κάποιες φορές ενδέχεται να παρουσιάσουν ξηρότητα. Το έλαιο καρύδας λειτουργεί ευεργετικά και επαναφέρει την απαλή τους υφή.

Τσίμπημα από κάποιο έντομο

Τα μωρά είναι πιο επιρρεπή στα τσιμπήματα εντόμων. Επιπλέον τα μωρά έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα και ένα τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ερεθισμό στο δέρμα. Βάλτε λίγο έλαιο καρύδας στο σημείο του τσιμπήματος, χωρίς όμως να το τρίψετε δυνατά. Αφήστε το έλαιο να δράσει και θα δείτε ότι ο κνησμός και η κοκκινίλα θα υποχωρήσουν.

Καταπολεμά τη βρεφική ακμή

Η βρεφική ακμή είναι μια αρκετά κοινή πάθηση στα μωρά και συνεπάγεται σπυράκια, κοκκινίλες και κνησμό. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα του μωρού σας και αφήστε το έλαιο να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα καθαρίστε με χλιαρό νερό και μία μαλακή πετσέτα.

Κάνει καλό στα ούλα και καταπραΰνει τον πόνο

Όταν έρθει η ώρα το μωρό σας βγάλει τα πρώτα του δοντάκια, θα είναι ανήσυχο και θα το πονάνε τα ούλα του. Κάντε απαλό μασάζ στα ούλα του με λίγο έλαιο καρύδας και θα διαπιστώσετε ότι θα ηρεμήσει.

Χρησιμοποιήστε το στο βρεφικό μασάζ

Το βρεφικό μασάζ, αποδεδειγμένα βοηθάει το μωρό να είναι ήρεμο και χαλαρό. Το έλαιο καρύδας συμβάλει και αυτός σε αυτήν τη χαλάρωση και κάνει το βρεφικό μασάζ ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Συμβάλλει στην επούλωση πληγών, καψίματων κτλ

Τα μωρά έχουν ευαίσθητο δέρμα και ένα χτύπημα είναι αρκετό για να αποκτήσουν μία γρατζουνιά ή μία πληγή. Το έλαιο καρύδας επουλώνει τις πληγές και τις γρατζουνιές και συμβάλει στην πιο γρήγορη ανάπλαση του δέρματος.


Πηγή: govastileto.gr