Μειώστε φυσικά την κατακράτησηΗ ζέστη, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και η διατροφή όλα τους συμβάλουν στην αυξημένη κατακράτηση υγρών. Κι επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να φαίνεται και να νιώθει φουσκωμένος, βρήκαμε τους φυσικούς τρόπους για να τη νικήσουμε.

Ο περιορισμός του αλατιού και των επεξεργασμένων τροφίμων είναι σίγουρα ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος, όπως και η κατανάλωση άφθονης σαλάτας και λαχανικών με πολύ νερό - κατά προτίμηση, σπαράγγια, που είναι διουρητικά!

Βιταμίνη Β6: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι έτσι κι αλλιώς πολύτιμες για την υγεία του νευρικού συστήματος. Η συγκεκριμένη συμβάλει στη μείωση της κατακράτησης υγρών – στις γυναίκες περιορίζει επίσης τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως ευαισθησία στο στήθος, αλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα και κόπωση. Την ίδια θετική επίδραση έχει ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών με βιταμίνες Β όπως Β1, Β6, Β5 και D3.

Εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού: Μελέτες δείχνουν πως καταπολεμά την κατακράτηση υγρών που σχετίζεται με φλεβική ανεπάρκεια, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και ορμονοθεραπεία. Εάν υποφέρετε από αίσθηση βάρους στα πόδια, φαγούρα και πόνο, θεωρείται επίσης αποτελεσματικό.

Gingo biloba (Τζίνγκο μπιλόμπα): Το εξωτικό αυτό βότανο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ενίσχυση της περιφερικής κυκλοφορίας (στα πόδια και στα χέρια), οπότε είναι ωφέλιμο στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών ως σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας και των κιρσών.
Εκχύλισμα πικραλίδας (ταράξακο): Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται για τη διουρητική του δράση και μειώνει την κατακράτηση υγρών σε όλο το σώμα.

Και το πιο απλό και αποτελεσματικό: Πίνετε άφθονο νερό και φυσικά αφεψήματα, μοιρασμένα όμως στη διάρκεια της ημέρας.Πηγή: Capital.gr