Η διατροφή στην πολλαπλή σκλήρυνσηΝέα επιστημονικά δεδομένα για το ρόλο της διατροφής στην πολλαπλή σκλήρυνση αναδείχτηκαν σε παρουσίαση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο πλαίσιο των ενημερωτικών της δράσεων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η σεφ Ντίνα Νικολάου και ο διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης παρουσίασαν τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν διάφορα θρεπτικά συστατικά τόσο στην αιτιολογία όσο και στην αντιμετώπιση της πολλαπλής σκλήρυνσης.

"Σε συνεργασία με το διατροφολόγο Δρα. Γρηγοράκη, εμπνεύστηκα συνταγές εύκολες, θρεπτικές αλλά και απολαυστικές, βασισμένες στις διεθνείς οδηγίες για τη διατροφή στην πολλαπλή σκλήρυνση" επισήμανε η Ντίνα Νικολάου, παρουσιάζοντας το βιβλίο της με τις 20 συνταγές, ένα πολύ ιδιαίτερο πόνημα, και ευχήθηκε να υπάρχει σε κάθε κουζίνα ατόμου με τη νόσο και να φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητα του.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, τόνισε: "Τα τελευταία χρόνια ολοένα και συχνότερα οι διατροφικοί παράγοντες ερευνώνται και συσχετίζονται τόσο με την αιτιολογία, όσο και με την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Σήμερα, η επιστήμη της Διατροφολογίας αποδεικνύεται ως ένα σημαντικό μέσο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων. Μεγάλο μέρος των ερευνητών έχει στραφεί στη μελέτη της σχέσης της διατροφής με την αιτιολογία, αλλά και την περιεκτική αντιμετώπιση της πολλαπλής σκλήρυνσης".

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα poamskp.gr

Χαιρετισμό απηύθυνε και η κυρία Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων, Roche Hellas, η οποία σημείωσε: "Στη Roche Hellas έχουμε πάντα στο επίκεντρο όλων των δράσεων μας τους ασθενείς. Εκτός από τις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις που αναπτύσσουμε, οι οποίες βοηθούν τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και καλύτερα, είναι προτεραιότητα μας να συμβάλουμε και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου συνταγών το οποίο παρέχει εύκολες στην παρασκευή τους και υγιεινές διατροφικές επιλογές".

Πηγή: Capital.gr