Πώς θα αντιμετωπίσετε τη ρινορραγία του παιδιού σας;

Αν ‘ανοίξει η μύτη’ του παιδιού μην ανησυχήσεις. Είναι πιο συχνό απ ότι, ίσως, πιστεύεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το 90% των περιστατικών είναι απλή και εύκολα αντιμετωπίσιμη η κατάσταση. Η ρινορραγία είναι σπάνια στα βρέφη και κυρίως εμφανίζεται σε παιδιά 3-10 ετών. Ειδικότερα, το 40% των παιδιών 3 έως 5 ετών, έχουν εμφανίσει τουλάχιστον μία φορά ρινορραγία, ενώ το ποσοστό αυξάνεται στο 56% στα παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.

Αντιμετώπιση

Αρχικά, βάλε το παιδί να σταθεί πάνω από τον νιπτήρα και ζήτησέ του να φυσήξει τη μύτη, ώστε να απομακρυνθούν πήγματα αίματος – εάν υπάρχουν.  Στη συνέχεια, άσκησε πίεση με τα δάχτυλα στο μπροστινό μέρος της μύτης για 3-5 λεπτά έχοντας το ρολόι στο χέρι (σε μία αγχωτική κατάσταση ο υπολογισμός του χρόνου είναι αρκετά δύσκολη). Αν δεν σταματήσει η ρινορραγία, επαναλαμβάνουμε μετά από 10 λεπτά. Αν και πάλι συνεχίζεται, τότε ενημέρωσε τον παιδίατρό σας.

Αφού σταματήσει το αίμα, καλό είναι το παιδί να αποφύγει να σκύβει, να σηκώνει βάρη αλλά και να παίζει έντονα για κάποιες ώρες.

Πηγή: govastileto.gr