Πέντε βασικά tips για τους πρώτους μήνες του μωρού στο σπίτι


Μετά την υποδοχή ενός μωρού στο σπίτι, μπορεί να έχουμε μεγάλη χαρά, ωστόσο φέρνει και πολύ άγχος για τη φροντίδα του παιδιού.

Πέντε βασικά tips για την φροντίδα του μωρού τον πρώτο μήνα ώστε να χαλαρώσετε:

1. Τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο του μωρού

To δωμάτιο καλό θα είναι να έχει θερμοκρασία από 22-24 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα και μέχρι 27-29 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Η χρήση του κλιματιστικού γίνεται όταν κρίνεται απαραίτητη, αλλά προσοχή ποτέ η κατεύθυνση του αέρα να μην είναι προς το μωρό.

2. Τι ρούχα να φοράω στο μωρό

Λίγο πιο ζεστά ρούχα από εσάς, δηλαδή: αν εσείς φοράτε κοντομάνικο, το μωρό σας να φοράει φοράει μακρυμάνικο. Αν φοράτε μακρυμάνικο το μωρό σας να φοράει το μακρυμάνικο και ένα φανελάκι από κάτω.

3. Πόσο συχνά πρέπει να τρώει

Πρέπει να τρώει κάθε 3 ώρες και ακόμη και εάν κοιμάται πρέπει να το ξυπνάμε. Στο θηλασμό δεν υπάρχει ωράριο. Το μωρό θηλάζει όποτε θέλει.

4. Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω πάνα

Για τα μωρά που θηλάζουν οι κενώσεις είναι από 1-7 την ημέρα. Ενώ τα μωράκια που σιτίζονται με γάλα φόρμουλα κάνουν στην αρχή 2-4 κενώσεις την ημέρα και μετά περίπου 1-2 το 24ωρο. Αλλάζουμε το μωρό κάθε φορά που κάνει κένωση καθώς και όταν η πάνα έχει «τσίσα».

5. Τι θα κάνετε με το κολόβωμα του ομφαλού;

Μέχρι να πέσει το μανταλάκι από το μαιευτήριο πλένουμε τοπικά 4-6 φορές την ημέρα με καθαρό οινόπνευμα και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την περιοχή καθαρή και στεγνή.


Πηγή: govastileto.gr