Τι να προσέξεις στην επιδερμίδα σου μετά τα 30

Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι. Τα πράγματα είναι απλά και αν ακολουθήσεις τα tips που σου δίνω παρακάτω δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Η αλήθεια είναι πως η δεκαετία των 30 φέρνει στη ζωή σου ορμονικές αλλαγές που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην επιδερμίδα σου. Αν κάνεις όμως τις σωστές κινήσεις όλα θα πάνε καλά.

  • Ύπνος: Όταν κοιμάσαι, ανανεώνονται τα κύτταρα της επιδερμίδας σου. Ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου, που είναι η ουσία που κάνει πιο σφριγηλή την επιδερμίδα.
  • Άσκηση: Με τη γυμναστική αποβάλλονται οι τοξίνες. Επίσης, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που βοηθάει στην τόνωση της επιδερμίδας.
  • Μασάζ: Το να κάνεις μασάζ στην επιδερμίδα σου είναι πολύ σημαντικό και θα της κάνει πολύ καλό. Κάθε πρωί που βάζεις την κρέμα προσώπου, απλά κάνε λίγο μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό σου.
  • Απολέπιση: Επίσης είναι πολύ σημαντική. Για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα σου θαμπή, κάνε μια απολέπιση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για να κάνεις απολέπιση στο σπίτι είναι να ανακατέψεις σε ένα μπολάκι 1 κ.γ. ζάχαρη και 1 κ.γ. μέλι και να κάνεις απολέπιση με το μείγμα.
  • Κρέμα ματιών: Μιας και η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη, η κρέμα ματιών είναι απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει με την περιοχή γύρω από τα χείλη που επίσης είναι πολύ ευαίσθητη και χρειάζεται τη δική της ενυδάτωση.
  • Ενυδάτωση επιδερμίδας: H περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ γερνάει πιο γρήγορα από ότι το υπόλοιπο σώμα λόγω του ότι εκτείθεται περισσότερο στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να ξεχνάς να βάζεις ενυδατική κρέμα και στο λαιμό σου εκτός από το πρόσωπο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το αντηλιακό. Μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις αντηλιακό σε αυτές τις περιοχές είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας.

Πηγή: www.keepup.gr