5 λάθη την περίοδο της εγκυμοσύνης

Το δίχως άλλο είναι μια περίοδος γεμάτη απαγορεύσεις. Όμως υπάρχουν κάποια λάθη που είναι πολύ βασικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα κάνετε:

  • Ακόμα κι αν έχετε πολλή όρεξη για φαγητό, λειτουργήστε συνειδητά και μην τρώτε για...δύο. Εκτός του ότι θα δυσκολευτείτε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά μετά τον τοκετό, μπορεί άθελά σας να δημιουργήσετε προβλήματα στην εγκυμοσύνη.
  • Μην αποφεύγετε την άσκηση με τη δικαιολογία ότι δεν επιτρέπεται. Μπορείτε κάλλιστα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας προτείνει ένα πρόγραμμα κατάλληλο για εγκύους.
  • Μην αφήνετε τις ναυτίες, τη δυσκοιλιότητα και τις υπόλοιπες δύσκολες καταστάσεις της εγκυμοσύνης να σας χαλάνε τη μέρα. Λογικό είναι να επηρεάζεται μέχρι κάποιο σημείο η διάθεσή σας, όμως θα πρέπει να βρίσκετε τρόπους να τα αντιμετωπίζετε και εν συνεχεία να φτιάχνετε το κέφι σας.
  • Καλή και απαραίτητη η ξεκούραση, όμως μην το παρακάνετε με την ακινησία. Εκτός των άλλων, όταν η κύηση παρουσιάζει επιπλοκές, αυξάνονται οι πιθανότητες για μείωση του ασβεστίου στα οστά, για ατροφία στους μύες, μέχρι και για εμφάνιση θρόμβωσης.
  • Είναι γνωστό ότι δεν μπορείτε να παίρνετε όσα και όποια φάρμακα θέλετε και όποτε θεωρείτε ότι τα έχετε ανάγκη. Όπως όλα, έτσι και για αυτό, θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση με το γιατρό σας.