5 λάθη στη σχέση με το σύντροφό σου


Το ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του, δε σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις τη δική σου, προσωπική ευτυχία και να του κάνεις όλα τα χατίρια για να τον ικανοποιήσεις. Ποιες είναι λοιπόν οι υπερβολές που πρέπει να αποφύγεις αν θες να έχεις μια υγιή και ισορροπημένη σχέση;

  • Μη συμβιβάζεις τα θέλω και τις απαιτήσεις σου. Το παν σε μια σχέση είναι να υπάρχει σεβασμός σε αυτά και όχι να προσπαθεί ο άλλος να στα τροποποιήσει για δικούς του λόγους. Αν τα βασικά σας θέλω δεν είναι κοινά, αν δεν υπάρχει σύμπνοια ούτε στα βασικά, πρέπει να το αναγνωρίσεις και να χωρίσεις.
  • Φυσικά και είναι υγιές να θες να περιποιείσαι τον εαυτό σου όταν είναι να συναντηθείτε, όμως μη φτάσεις στο άλλο άκρο να είσαι στην τρίχα σχεδόν ψυχαναγκαστικά, υπό το φόβο πώς θα το πάρει ότι ντύθηκες λίγο πιο απλά.
  • Προέκταση αυτού είναι να μην επιτρέπεις να σου δίνει εντολές για αλλαγή στην εμφάνισή σου, είτε αυτό λέγεται να χάσεις κάποια κιλά, είτε να κόψεις ή να βάψεις κάπως τα μαλλιά σου. Έτσι σε γνώρισε, έτσι επέλεξε να είναι μαζί σου κι αν πήρες κάποια κιλάκια ή δεν του αρέσει το μαλλί σου ή θα το διατυπώσει διακριτικά ή θα σε αφήσει να κρίνεις μόνη σου τι θα κάνεις.
  • Σε καμία περίπτωση να μην είσαι υποτακτική. Να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να διεκδικείς-με σεβασμό πάντα-να γίνεται σεβαστή και δεκτή όταν πρέπει. Δεν περιστρέφονται τα πάντα γύρω από το σύντροφό σου και δε γίνεται να περνάει πάντα το δικό του.
  • Πολλές γυναίκες θεωρούν σωστό να μη δείχνουν στην ολότητά της την εξυπνάδα που έχουν, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα τρομάξει το σύντροφό τους. Και να ισχύει κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να σε αφορά, καθώς στο πλευρό σου θες να έχεις έναν άντρα που θαυμάζει το μυαλό σου, δεν το φοβάται.