Πώς θα βρείτε τις ισορροπίες σας μεγαλώνοντας παιδί

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο αλλάζει τα πάντα στη ζωή και την καθημερινότητα του ζευγαριού. Είναι λοιπόν απαραίτητο να βρείτε τις ισορροπίες σας και να μην επηρεαστεί αρνητικά η μεταξύ σας σχέση:

  • Υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση αρκετών εντάσεων επειδή έχετε διαφορετική οπτική σε κάτι που αφορά την ανατροφή του παιδιού. Και επειδή είναι λάθος να εκφράζετε τη διαφορετική σας άποψη στο παιδί, καθίστε κάτω και βρείτε τη χρυσή τομή σε κάθε θέμα για να έχετε ίδια στάση.
  • Και οι δύο γονείς είναι εξίσου σημαντικοί για το παιδί και ο καθένας έχει προτερήματα και μειονεκτήματα. Μέσα από την καθημερινότητα θα καταλήξετε σε τι είναι αποτελεσματικός ο καθένας για να παραχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το καλό του παιδιού.
  • Αποφύγετε να ασκείτε κριτική στο σύντροφό σας όταν κάτι δεν το καταφέρνει κατά πως πρέπει. Είναι προτιμότερο να τον βοηθήσετε και να συνεργαστείτε, έτσι ώστε να αποδευχθούν προστριβές.
  • Φροντίστε να βρίσκετε χρόνο να περνάτε μαζί για να μείνετε δεμένοι. Μην ξεχνάτε ότι δεν είσαστε μόνο γονείς, αλλά και σύντροφοι.