Τα μεγάλα "δεν" του παιδιού στη μαμά

Μπορεί το κάθε παιδάκι να έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία, όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες εκφράσεις-αρνήσεις που τις λένε όλα. Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές:

"Δε θέλω άλλο φαγητό"

Πόσες και πόσες φορές δεν έχει βγει η συγκεκριμένη κουβέντα από το στοματάκι του παιδιού σας… Έχει φάει δυο μπουκιές και ισχυρίζεται (συνήθως ψευδώς) ότι χόρτασε και κάθε φορά πρέπει να επινοείτε έναν παιδαγωγικά ορθό τρόπο να του αλλάξετε γνώμη.

"Δε μου αρέσει το φαγητό"

Άλλη μια άβολη κατάσταση στο κομμάτι του φαγητού. Όλα τα παιδάκια έχουν κάποια φαγητά τα οποία δε θέλουν να δουν ούτε ζωγραφιστά κι όμως είναι απαραίτητο να τα καταναλώσουν, όχι τόσο επειδή κάνατε τόσο κόπο να τα μαγειρέψετε, αλλά κυρίως επειδή πρέπει να πάρουν τα ανάλογα θρεπτικά συστατικά.

"Δε θέλω να πάω για ύπνο/Δε νυστάζω"

Ένα από τα «αθώα» ψέματα που σίγουρα σας έχει πει το μικρό σας προκειμένου να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο τηλεόρασης ή απλά να μείνει ξύπνιο. Εξηγήστε από την πρώτη κιόλας φορά τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η επιθυμία του για να κρατήσετε ζωντανή την ελπίδα να μειωθούν οι φορές που θα το ζητάει.

"Δε θέλω να φύγουμε"

Το παιδί περνάει πάντα καλά με τους φίλους του (στο σπίτι τους ή στην παιδική χαρά) και, αν ήταν στο χέρι του, θα έμενε όλη μέρα εκεί. Πάρτε απόφαση πως όποτε και να του πείτε να φύγετε θα το βρίσκει νωρίς και η ατάκα θα είναι πάντα η ίδια. Άρα λοιπόν οπλιστείτε με υπομονή για να το πείσετε να φύγετε χωρίς να προκληθεί ένταση.