Πώς να φτιάξετε μαλακά μπισκότα

Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς φτιάχνει τα πιο μαλακά μπισκότα, ιδανικό ταίρι για το γάλα ή τον καφέ:

Μερίδες: για 12-15 cookies
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε: 30'
Χρόνος αναμονής: 45 λεπτά 

Υλικά

  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
  • 2 μικρά αβγά
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 2 + 1/2 κούπες αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 2/3 κοιυτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 + 1/2 κούπας σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα αβγοδάρτη. Προσθέτετε 1-1 τα αβγά και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μέλι και την εσάνς βανίλιας. Σε ένα δεύτερο μικρότερο μπολ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά (αλεύρι, corn flour, baking powder, μαγειρική σόδα και αλάτι) και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο, στη συνέχεια τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μία ομοιογενή ζύμη. Καλύπτετε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 – 45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να σφίξει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 – 175°C στον αέρα. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και με μια κουτάλα σερβιρίσματος παγωτού ή ένα μεγάλο κουτάλι βγάζετε μεγάλες μπάλες ζύμης τις οποίες στοιχίζετε στο ταψί με τουλάχιστον 5 εκ. κενό μεταξύ τους. Ψήνετε για 13 – 15 λεπτά. Σε αυτό σημείο τα μπισκότα μπορεί να φαίνονται ωμά όμως θα έρθουν στο σημείο που πρέπει. Τα βγάζετε από το φούρνο και αν θέλετε, προσθέτετε τέσσερις με πέντε σταγόνες σοκολάτας από την πάνω επιφάνεια του μπισκότου, πιέζοντας ελαφρά, έτσι ώστε να μπουν κατά το ένα τρίτο στο εσωτερικό του μπισκότου.

Πηγή: www.olivemagazine.gr