Εγκυμοσύνη και διατροφή για τις ναυτίες

Λίγο πριν ή λίγο μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι ναυτίες κάνουν αναπόφευκτα την εμφάνισή τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις διατροφικές σας συνήθειες αναλόγως, ώστε να τις μειώσετε στο ελάχιστο. Το mother.gr προτείνει μια ενδεικτική διατροφή για τις εγκύους που έχουν ναυτίες:

  • Μια καλή λύση ακούει στο όνομα κρακεράκια. Με τα κρακεράκια "διασκεδάζετε" την πείνα σας και ταυτόχρονα δεν προκαλείται ναυτία. Είναι στέρεα, εξ'ού και απορροφούν τα υγρά του στομάχου και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ναυτίας.

  • Καλό είναι επίσης να τρώτε κρύο το φαγητό σας, παρά ζεστό και ο λόγος είναι ο εξής. Από το ζεστό φαγητό αναδύονται έντονες μυρωδιές, κάτι που ενισχύει την όποια τάση έχετε για εμετό. Είναι σίγουρο ότι τη συγκεκριμένη συμβουλή μπορείτε να την ακολουθήσετε με ευχαρίστηση όταν έχει ζέστη και όχι το χειμώνα, πράγμα απολύτως κατανοητό.

  • Και σε ποιον δεν αρέσει το λεμόνι; Αν τυχόν ανήκετε στη μειοψηφία που δεν έχει...καλή σχέση μαζί του, ήρθε η ώρα να το εισαγάγετε στη διατροφή σας και μάλιστα άμεσα. Το λεμόνι λοιπόν, εξαιτίας της βιταμίνης C που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες, θεωρείται ιδανικό από τους ειδικούς για τη δυσπεψία και τις ναυτίες. Θυμίζουμε ότι λεμόνι πίνουμε και όταν έχουμε αναγούλες, χωρίς να διανύουμε την περίοδο της εγκυμοσύνης.

  • Τέλος, εξαιρετικές επιλογές είναι οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β6, καθώς μετατρέπουν το λίπος, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες σε ενέργεια. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι τα εσπεριδοειδή, τα όσπρια και το κοτόπουλο.

Αυτές είναι μερικές μόνο διατροφικές συμβουλές για την περίοδο εκείνη που σας "βασανίζουν" οι ναυτίες. Από εκεί και πέρα, μιλήστε με το γιατρό σας ή εξειδικευμένο διατροφολόγο για περαιτέρω πληροφορίες.