Μαμά και σύζυγος: Πώς θα τα βγάλετε πέρα

Κάθε γυναίκα καλείται να ανταπεξέλθει σε διάφορους ρόλους και δύο από αυτούς είναι αυτοί της μητέρας και της συζύγου. Όχι και ο πιο εύκολος συνδυασμός στον κόσμο, δε νομίζετε; Κατ'αρχάς, οι δύο αυτοί ρόλοι είναι υπέρ του δέοντος απαιτητικοί και σχεδόν απαλοίφουν το χρόνο που έχετε ανάγκη για τον εαυτό σας. Είσαστε σχεδόν "ταγμένη" σε αυτούς, από τη στιγμή βέβαια που έχετε συνείδηση της σημαντικότητάς τους. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, καθόλου δε σας ενοχλεί που η ατομικότητά σας μπαίνει στην άκρη, καθώς το κάνετε με την καρδιά σας και σας ευχαριστεί να πασχίζετε να είσαστε καλη μητέρα για το παιδί σας και ταυτόχρονα καλή σύζυγος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα έρθουν στιγμές που θα νιώσετε αφόρητη πίεση, πανικό και άλλα αρνητικά συναισθήματα-εξαιτίας των μεγάλων απαιτήσεων.

Υπάρχουν όμως τρόποι να διαχειριστείτε/ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές και να συνδυάσετε με τον καλύτερο τρόπο τους ρόλους, βρίσκοντας τη χρυσή τομή. Εξαιτίας της σταθερότητας που συνεπάγεται ο γάμος, δε θέλει και πολύ να παραμελήσετε το σύντροφό σας και να ασχοληθείτε εξ'ολοκλήρου με το παιδί. Και επειδή με το παιδί δεδομένα θα ασχοληθείτε όσο πρέπει και όσο έχει ανάγκη, αυτό που ουσιαστικά καλείστε να κάνετε είναι να επιτελέσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο της συζύγου. Κατά πρώτον, φροντίστε να κρατήσετε σε καλή κατάσταση τον εαυτό σας και μην αφεθείτε τελείως με την πάροδο των ετών. Ταυτόχρονα, όποτε το επιτρέπει ο χρόνος σας, κάντε μαζί του πράγματα που σας ευχαριστούσαν τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας, προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα. Οι αυθόρμητες εκπλήξεις μέσα στην καθημερινότητα επίσης κάνουν δουλειά.

Στο κομμάτι της ερωτικής επαφής, βρείτε από κοινού τρόπους να την κρατήσετε σε ένα καλό επίπεδο, καθώς είναι γνωστά τα οφέλη της στην ψυχική διάθεση και το δέσιμο του ζευγαριού. Από εκεί και πέρα, μη διστάζετε να μοιράζεστε με το σύντροφό σας προβλήματα και προβληματισμούς που αφορούν την κοινή σας ζωή ή το μεγάλωμα του παιδιού, καθώς αυτό θα σας φέρει πιο κοντά. Τέλος, όσο και να σας φανεί περίεργο, το να βρείτε ισορροπία μεταξύ των δύο ρόλων σχετίζεται και με τη δική σας ψυχική κατάσταση. Είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας, να τρώτε φυσιολογικά και να βρίσκετε χρόνο να επιδίδεστε σε δραστηριότητες και γενικότερα να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα.