Η επιλογή babysitter είναι σοβαρή υπόθεση

Είστε εργαζόμενη, λείπετε όλη μέρα από το σπίτι και πρέπει να πάρετε babysitter για το παιδί σας. Προβληματίζετε όμως για το πώς θα καταλήξετε στην κατάλληλη. Το mother.gr είναι εδώ για να σας προτείνει κάποια κριτήρια επιλογής:

  • Να είναι επιμελής: Προφανές μεν, σπάνιο δε. Πολλές νταντάδες δεν ασχολούνται με όλες τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, επικαλούμενες χίλιες δύο δικαιολογίες.

  • Να είναι υπεύθυνη: Το παιδί είναι μικρό και η ζημιά δεν αργεί να γίνει. Άρα λοιπόν η νταντά πρέπει απαραίτητα να είναι σε επαγρύπνηση και να έχει καλά αντανακλαστικά για να προλαβαίνει τα χειρότερα. Απαγορεύεται ακόμα και η στιγμιαία χαλάρωση.

  • Να είναι χαμογελαστή: Μη σας φαίνεται καθόλου δευτερεύον. Το ίδιο είναι να βλέπει το παιδί μια κακόκεφη νταντά και το ίδιο μια κοπέλα που είναι διαρκώς με το χαμόγελο στα χείλη;

  • Να απαντάει γρήγορα σε sms: Είναι ό,τι καλύτερο να παίρνετε άμεσα απάντηση όταν της στέλνετε sms για να μάθετε τι κάνει το παιδί. Αλλιώς, θα σας "τρώει" η αγωνία!

  • Να είναι ελεύθερη: Έχετε ακούσει αρκετές περιπτώσεις νταντάδων που έχουν αγόρι και είτε μιλούν με τις ώρες στο τηλέφωνο, είτε φέρνουν το αγόρι τους στο σπίτι όσο λείπετε. Δε θα θέλατε να σας τύχει κάτι τέτοιο!