Φροντίδα μωρού μετά το μπάνιο

Μπορεί η διαδικασία του μπάνιου καθ'αυτή να κρύβει μεγάλες δυσκολίες, ιδιαίτερα τις πρώτες φορές, όμως και η φροντίδα του μωρού όταν τελειώσετε έχει ιδιαιτερότητες:

  • Όταν το μωρό βγαίνει από το μπάνιο, ειδικά τώρα που είναι χειμώνας, κρυώνει πολύ. Γι’αυτό λοιπόν φροντίστε να το τυλίξετε τάχιστα στις πετσέτες και να το μεταφέρετε άμεσα στο υπνοδωμάτιό του για να το ντύσετε.
  • Όσο κι αν θέλετε να κινηθείτε βιαστικά για να του φορέσετε τα ρουχαλάκια του, πρέπει να προηγηθούν κάποιες εξίσου σημαντικές ενέργειες. Η πρώτη, βασική και αυτονόητη είναι να μη μείνει υγρασία στο κορμάκι του και προκληθούν ερεθισμοί. Άρα μεριμνήστε να το σκουπίσετε επιμελώς πριν το ντύσετε.
  • Μην παραλείπετε να ενυδατώνετε το δερματάκι του με βρεφική κρέμα, αποφεύγοντας ωστόσο άλλα προϊόντα, των οποίων η χρήση δεν είναι ενδεδειγμένη στη συγκεκριμένη φάση.
  • Με δεδομένο ότι τα νύχια του μωρού σας είναι μαλακά από το μπάνιο, είναι εξαιρετική συγκυρία να του τα περιποιηθείτε. Έτσι, το κόψιμο των νυχιών του θα γίνει σκέτη απόλαυση!