Εργαζόμενη μητέρα: Πώς θα τα βγάλετε πέρα

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να τα βγάλει πέρα το ίδιο αποτελεσματικά-μεταξύ άλλων-τόσο ως μητέρα όσο και ως εργαζόμενη. Εύκολο δεν είναι, όμως το mother.gr καταθέτει κάποιες συμβουλές για να το καταφέρετε!

  • Για να καταφέρετε να τα βγάλετε πέρα και με τις δυο ιδιότητές σας, είναι απαραίτητο να είσαστε αφοσιωμένη κάθε φορά σε καθεμιά από αυτές. Όχι δηλαδή να είσαστε στη δουλειά και να σκέφτεστε τις υποχρεώσεις στο σπίτι και να γίνετε άθελά σας αντιπαραγωγική, ούτε το αντίστροφο. Κάθε πράγμα στον καιρό του σα να λέμε!
  • Ακόμα πιο σημαντικό από αυτό είναι να προγραμματίσετε σωστά τις υποχρεώσεις σας. Είναι τόσο απαιτητική η καθημερινότητά σας που δε δίνει περιθώριο για παρεκκλίσεις από τα χρονοδιαγράμματα που ορίζετε.
  • Μπορεί ο ελεύθερος χρόνος σας να είναι υπό εξαφάνιση, όμως θα πρέπει να τον εκμεταλλεύεστε σωστά. Κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν και μέσα σε αυτά εντάξτε οπωσδήποτε και τη γυμναστική. Το ίδιο απαραίτητο, αν όχι περισσότερο ακόμα, είναι να ξεκουράζεστε.
  • Ζητήστε βοήθεια από το σύντροφό σας όποτε και όσες φορές τον χρειάζεστε, ακόμα και σε θέματα που θεωρείτε ότι δεν μπορεί να συνδράμει επί της ουσίας. Όπως και να έχει, μια μικρή βοήθεια-στη χειρότερη των περιπτώσεων-μπορεί να την παρέχει.
  • Το ίδιο ακριβώς να κάνετε και με τα παιδιά. Αναθέστε τους δουλειές στο σπίτι ανάλογα με την ηλικία τους και θα διαπιστώσετε ότι είναι μια χαρά βοήθεια και αυτό. Έτσι και ανάσα παίρνετε και τα παιδιά μαθαίνουν να γίνονται υπεύθυνα από μικρή ηλικία.