Σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη

Είναι γνωστό ότι την περίοδο της εγκυμοσύνης, η μελλοντική μανούλα πρέπει να προσέχει πολύ στο κομμάτι της διατροφής έτσι ώστε να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να φροντίζει για τη δική της υγεία και του μωρού. Στο σημερινό μας βίντεο, ο Dr. Alan Green αναφέρει μερικά παραδείγματα τροφών που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνονται στη διατροφή μιας εγκύου και άλλων που πρέπει να αποφεύγονται.

Ο ειδικός ξεκινάει από τα ψαρικά και αναφέρει, για παράδειγμα, ότι το ωμό ψάρι δεν κάνει καλό ή ότι ο άγριος σολωμός είναι θαυμάσια επιλογή. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε κάποια τυροκομικά, λουκάνικα και υπολείμματα φαγητού που βάζουμε στο ψυγείο λόγω κάποιων βακτηριδίων που μπορούν να αναπτυχθούν και βέβαια μείνετε μακριά από τροφές με συντηρητικά, όπως οι συσκευασμένες σαλάτες. Δίνει, επίσης, κάποιες βασικές συμβουλές για το σωστό μαγείρεμα ενός γεύματος.

Αυτά και άλλα πολλά αναφέρει ο Dr. Green στο βίντεο. Δείτε και ακούστε προσεκτικά:

Το δίχως άλλο, οι συμβουλές του ειδικού είναι πολύ αναλυτικές και χρήσιμες. Καλό είναι λοιπόν να τις λάβετε σοβαρά υπόψη και να προχωρήσετε στην εφαρμογή τους!