Πώς να τακτοποιήσετε τα παιχνίδια του παιδιού

Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν καλά ότι τα παιχνίδια τους δεν περιορίζονται μόνο στο δωμάτιό τους, αλλά με ένα...μαγικό τρόπο εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι. Πάμε να δούμε έξυπνους τρόπους να οργανώσετε το μάζεμά τους:

  • Μια μέρα, χωρίς να είναι το παιδί παρόν, κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα στα παιχνίδια και πετάξτε τα χαλασμένα. Μόνο αυτά όμως, καθώς αν απλά ξεφορτωθείτε κάποια που δεν ασχολείται πολύ, δεν αποκλείεται να τα επιζητήσει και να υπάρξει πρόβλημα αν τα έχετε πετάξει.

  • Μια άλλη μέρα που το παιδί σας θα έχει κέφι, καθίστε μαζί και ξεχωρίστε τα παιχνίδια του. Αφήστε το να διαλέξει ποια θέλει και ποια δε θέλει και δε θα είχε πρόβλημα να χαρίσει σε άλλα παιδάκια.

  • Πολύχρωμες ετικέτες που θα δείχνουν που πρέπει να αποθηκευτεί το κάθε παιχνίδι, θα βοηθήσουν το παιδί. Ακόμα κι αν δεν ξέρει να διαβάζει, μπορείτε να τις ζωγραφίσετε.

  • Αν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορείτε κατά καιρούς να μαζεύετε κάποια κουτιά με παιχνίδια που το παιδί δε φαίνεται να παίζει και να αφήνετε μόνο τα κουτιά με τα παιχνίδια που χρησιμοποιεί. Μετά από λίγο καιρό μπορείτε να κάνετε εναλλαγή.

  • Και βέβαια συμφωνήστε με το παιδί ότι κάθε βράδυ, πριν πάει για ύπνο, θα πρέπει να έχει μαζέψει τα παιχνίδια στο δωμάτιό του ώστε να υπάρχει τάξη την επόμενη μέρα.