Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κόψετε τα γαλακτοκομικά

Όλοι έχουμε περάσει βραδιές με μεγάλες ατασθαλίες που περιελάμβαναν πίτσα με έξτρα τυρί και 3 μπάλες παγωτό για επιδόρπιο. Τι συμβαίνει στο στομάχι μετά από μια τέτοια βραδιά; Mάλλον δεν το νιώθετε όπως θα έπρεπε να το νιώθετε. Παγκοσμίως το 70% των ανθρώπων έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 1987 και δημοσιεύτηκε στο Journal of Dairy Science. Είτε είσαστε ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη είτε όχι, ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνετε μια μεγάλη αποτοξίνωση από αυτήν και να διαπιστώσετε και μόνη σας όλα αυτά που θα σας αναφέρουμε παρακάτω.

Γιατί να κόψετε τα γαλακτοκομικά;

Ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος κάνει κάτι τέτοιο είναι επειδή το σώμα του απορρίπτει τα γαλακτοκομικά και το πεπτικό του σύστημα δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί. Ένας άλλος λόγος είναι αν θέλετε να χάσετε βάρος και κάθε άλλη μέθοδος έχει αποτύχει. Αυτό άλλωστε έκανε και η Khloe Kardashian και έχασε πολλά κιλά.

Τι θα σας συμβεί μετά από μια μέρα

Μιας και θέλει 10 μέρες με 3 εβδομάδες για να αποβάλει εντελώς το σώμα σας τη λακτόζη, μπορεί να μη δείτε μεγάλες διαφορές αμέσως, εκτός αν έχετε μεγάλο πρόβλημα δυσανεξίας. Αν πάσχετε από κάτι τέτοιο, τότε από την πρώτη μέρα κιόλας θα νιώσετε πολύ καλύτερα και θα αρχίσετε να ξεφουσκώνετε.

Τι θα σας συμβεί μετά από μια εβδομάδα

Σίγουρα η κοιλιά σας θα είναι πολύ πιο επίπεδη και η επιδερμίδα σας θα δείχνει πολύ πιο λαμπερή μιας και τα γαλακτοκομικά κάνουν κακό και στην επιδερμίδα. Το τι θα σας συμβεί εξαρτάται από το πόσο μεγάλη δυσανεξία έχετε στη λακτόζη ή όχι. Σίγουρα, όμως, και καθόλου δυσανεξία να μην έχετε, θα παρατηρήσετε μια μικρή αλλαγή στη ζυγαριά.

Τι θα σας συμβεί μετά από ένα μήνα

Θα περάσουν γύρω στις 2-3 εβδομάδες μέχρι να δείτε μεγάλη διαφορά στο σώμα. Όταν το σώμα δεν θα κουράζεται πλέον να ασχολείται με τροφές που δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Η πέψη, ο μεταβολισμός, ο ύπνος, η διάθεση…όλα θα βελτιωθούν.

Τι θα σου συμβεί μετά από έξι μήνες

Μετά από 6 μήνες δε θα υπάρχει πλέον στο σώμα ίχνος λακτόζης. Το σώμα θα είναι πιο "χαρούμενο" και το μυαλό πιο καθαρό. Θα έχετε χάσει βάρος και θα έχετε πολύ πιο επίπεδη κοιλιά. Το κόψιμο των γαλακτοκομικών δεν είναι για όλους. Άλλωστε το να σταματήσετε να τρώτε πίτσα είναι μεγάλο βήμα και δεν μπορούν πολλοί να το κάνουν. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τον κανόνα 80/20. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται να βγάλεις εντελώς από τη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά αλλά να τρως λίγα από αυτά εβδομαδιαία. 

Πηγή: www.keepup.gr