Η άσκηση που θα εκτοξεύσει την ενέργειά σας στα ύψη

Από τη Βασιλική Δημητροπούλου
wellbeing specialist, yoga specialist
(Instagram: @vasiliki_dimitropoulou).

"Έχω χάσει την ενέργεια μου": Αυτή είναι μια φράση που συχνά ακούω τους ανθρώπους να μου λένε. Οι περισσότεροι ξεκινούν την ημέρα τους κουρασμένοι και με χαμηλά επίπεδα ενέργειας και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του έντονου ρυθμού ζωής που ακολουθούμε. Ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος φροντίδας για τον εαυτό μας, σε συνδυασμό με τον ατελείωτο χρόνο σε υποχρεώσεις και δουλειά έχει ως αποτέλεσμα την κακή ποιότητα ζωής που οδηγεί συχνά σε κόπωση, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Είναι σημαντικό, λοιπόν, όταν ξεκινάτε την ημέρα σας με χαμηλή ενέργεια, να δράσετε ενάντια σε αυτό. Αυτό μπορεί αρχικά να συμβεί με απλούς τρόπους και συγκεκριμένα με ένα πολύ απλό τρόπο.

Ποια άσκηση θα εκτοξεύσει την ενέργειά σας στα ύψη;

Το περπάτημα! Κι όμως. Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή και βάρβαρο να ξυπνάτε νωρίτερα και να βγαίνετε για περπάτημα, αλλά, πιστέψτε με αυτές οι αρνητικές σκέψεις κρατούν μόνο μια εβδομάδα και φεύγουν μόλις αρχίσετε να βιώνετε τα πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα.

Γιατί αξίζει να εντάξετε το περπάτημα στην καθημερινότητά σας;

  • Το περπάτημα αποτελεί την πιο απλή και βασική μορφή άσκησης.

  • Το σώμα σας είναι φτιαγμένο για να περπατάει, να κινείται.

  • Ο ιδανικός αριθμός βημάτων ανά ημέρα για ένα μέσο ασκούμενο είναι 7.000-10.000 βήματα. Κρατώντας αυτό το ρυθμό, εξασφαλίζεται η ομαλή και υγιής λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα και η καλή ψυχική υγεία.

  • Το περπάτημα θα ανεβάσει τα επίπεδα ενδορφινών (ορμόνες που συμβάλουν στην καλή διάθεση και ενέργεια) στο σώμα και αυτομάτως θα αισθανθείτε ευεξία και αναζωογόνηση.

  • Αν επιλέξετε να περπατήσετε σε εξωτερικό χώρο, τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα, καθώς ο καθαρός αέρας και ο ήλιος βοηθούν να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα και να αισθανθείτε αναζωογονημένη.

  • Ακόμη, το περπάτημα διασφαλίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο όταν είναι αποδιοργανωμένο είναι πιθανό να σας προκαλεί κόπωση.

Οι συμβουλές της expert

  • Ξεκινήστε αρχικά, με 10 λεπτά την ημέρα και κάθε εβδομάδα προσθέστε 2-3 λεπτά επιπλέον, έτσι στο τέλος του μήνα να έχετε αποκτήσει μια υγιή συνήθεια που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας.

  • Προσπαθήστε όταν περπατάτε να είσαστε παρούσα στη στιγμή, παρατηρώντας το κάθε σας βήμα και την αναπνοή σας. Αποφύγετε σε αυτό το χρονικό διάστημα τη χρήση του κινητού (χρησιμοποιήστε το μόνο για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική) και θα διαπιστώσετε πως θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

  • Τέλος, να θυμάστε πως για να είσαστε υγιής και να αισθάνεστε ευεξία, χρειάζεται να κάνετε απλά πράγματα που, όμως, θα τα ακολουθείτε συστηματικά. 

Πηγή: www.shape.gr