Ασκήσεις που θα λεπτύνουν και θα γυμνάσουν τα πόδια σας

Είναι από τα σημεία που κάθε γυναίκα θέλει να γυμνάσει και να λεπτύνει. Μιλάμε για τα πόδια και πιο συγκεκριμένα για τους μηρούς. Με το παρακάτω πολύ απλό και γρήγορο προγραμματάκι γυμναστικής-δε θα σας πάρει πάνω από 11 λεπτά-θα λεπτύνετε τους μηρούς σας και θα τους γυμνάσετε ταυτόχρονα.

180 hops: Τα πηδηματάκια δεν τα γλιτώνετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πηδάτε από την μπροστινή θέση στην πίσω θέση κάνοντας σε κάθε πηδηματάκι στροφή 180 μοιρών.

Double Lunge Squat: Ξεκινήστε κάνοντας ένα κάθισμα (squat). Έπειτα γυρίστε όπως είσαστε χωρίς να μετακινήσετε τις μύτες των ποδιών σας στο πλάι και κάντε μια προβολή χαμηλώνοντας. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και κάντε και πάλι κάθισμα. Συνεχίστε έτσι. Κάντε συνολικά 2 σετ των 15 επαναλήψεων.

Jumping Jack Crunch: Ξεκινήστε από όρθια στάση και κάντε πηδηματάκια ανοιγοκλείνοντας πόδια και χέρια. Κάθε φορά που θα τελειώνετε ένα πηδηματάκι, θα σηκώνετε και εναλλάξ το κάθε γόνατο στο στήθος σας στρίβοντας ταυτόχρονα και το αντίθετο χέρι προς το γόνατο. Στόχος είναι να γυμνάζετε ταυτόχρονα και τους πλάγιους κοιλιακούς. Κάντε συνολικά 2 σετ των 75 επαναλήψεων.

Split Lunge Kick: Ξεκινήστε κάνοντας μια προβολή. Με το που θα σηκωθείτε από την προβολή, σηκώστε το πίσω πόδι όσο πιο πολύ μπορείτε και πιάστε με το αντίθετο χέρι.

Side to Side Hops: Εδώ αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε ένα πηδηματάκι με squat μαζί, να ακουμπάτε με τα χέρια το πάτωμα και να σηκώνεστε. Με το που σηκώνεστε, απλά κάντε ένα πηδηματάκι είτε δεξιά είτε αριστερά και κάντε και πάλι κάθισμα. Κάντε συνολικά 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

*Κάντε 2 σετ από όλες τις υπόλοιπες ασκήσεις. Μείνετε στην κάθε άσκηση για 50 δευτερόλεπτα.

Πηγή: www.keepup.gr