Τι συνηθίζουν να κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Λένε πως η ευτυχία είναι στιγμές. Ελάτε να δούμε κάποιες καλές συνήθειες που έχουν τα ζευγάρια τα οποία, παρά τις δυσκολίες και τη φθορά της καθημερινότητας, εν πολλοίς είναι ευτυχισμένα:

  • Δεν αφήνουν τη μεταξύ τους σχέση στην τύχη της: Όσα και ό,τι προβλήματα κι αν εμφανίζονται, φροντίζουν να τα λύνουν μέσω του διαλόγου. Υπάρχει ρεαλισμός και από τις δυο πλευρές, με την έννοια ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να προχωρήσουν ορθολογικά παρακάτω.

  • Δεν παραμελούν ο ένας τον άλλον: Αυτό περικλείει τα πάντα. Η μανούλα ασχολείται κατά κύριο λόγο με το παιδί, όμως δεν παραβλέπει τις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου της και, με τη σειρά του ο άντρας, δεν ξεχνάει ότι εκτός από μάνα του παιδιού του, είναι και σύντροφός του-με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  • Κάνουν εκπλήξεις: Είτε αυτό λέγεται ένα δωράκι, είτε κάποια άλλη πράξη, κρατούν τη σχέση τους ζωντανή και απρόβλεπτη (στο μέτρο του δυνατού πάντα). Δίνουν δηλαδή στον άλλον την εντύπωση ότι δεν τον θεωρούν δεδομένο και δείχνουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους για ό,τι τους έχει προσφέρει το έτερόν τους ήμισυ.

  • Περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί: Μπορεί η καθημερινότητα να είναι έντονη και οι ρυθμοί καταιγιστικοί, όμως ένα ευτυχισμένο ζευγάρι επιδιώκει να περνάει χρόνο μαζί και βέβαια όχι μπροστά από μια οθόνη, αποξενωμένος ο ένας από τον άλλον. Θα γίνει και αυτό, όμως όχι σε μόνιμη βάση!

  • Παίρνουν από κοινού σημαντικές αποφάσεις: Είμαι μαζί και πορεύομαι μαζί στη ζωή σημαίνει συναποφασίζω, έχοντας ανταλλάξει απόψεις με το σύντροφό μου, προκειμένου να καταλήξουμε στην καλύτερη απόφαση σε σημαντικά (και μη) θέματα. Δε βάζω σε πρώτη προτεραιότητα τον εγωισμό μου και αποφασίζω ερήμην.

  • Πειράζουν ο ένας τον άλλον: Τι κι αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τι κι αν οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες, ένα ευτυχισμένο ζευγάρι δεν ξεχνάει να κάνει πλάκα. Να επιστρατεύει το χιούμορ και να πειράζει όμορφα ο ένας τον άλλον, είτε για να ξεχαστούν, είτε από απλή ανεμελιά.