Αποτοξίνωση οργανισμού μετά τις γιορτές

Η αποβολή τοξινών είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία μας. Μας βοηθά να αυξήσουμε τα επίπεδα ενέργειάς μας, να έχουμε καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο και φυσικά πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Ακόμη, η αποτοξίνωση είναι σημαντική για την καλύτερη υγεία του εντέρου μας, αλλά και για την πνευματική μας διαύγεια, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης μας και στη καλύτερη συγκέντρωσή μας.

Πώς λοιπόν μπορείτε να κάνετε ένα επιτυχημένο detox σχέδιο για καλύτερη υγεία;

Στραφείτε στους υδατάνθρακες ολικής άλεσης

Οι υδατάνθρακες ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, η quinoa και η γλυκοπατάτα είναι σύμμαχοι υγείας και μπορούν να αντικαταστήσουν περίφημα τις πατάτες, τα λευκά ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι και ψωμί.

Πείτε ναι στα πράσινα λαχανικά

Καταναλώστε άφοβα πράσινα λαχανικά, τα οποία βοηθούν σημαντικά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και στη συνολική σας υγεία.

Προτιμήστε το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κινεζικό λάχανο, το κοινό λάχανο, το κουνουπίδι, το λάχανο kale και τα ραπανάκια και εντάξτε τα στην καθημερινή σας διατροφή.

Η δύναμη των βοτάνων

Καταναλώστε βότανα όπως η ρίζα πικραλίδας, η κολλιτσίδα, το γάλα γαϊδουράγκαθου, ο κρόκος Κοζάνης και το πράσινο τσάι και καθαρίστε το συκώτι σας από τις τοξίνες.

Κάντε yoga

Η καθημερινή άσκηση θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα, να κάνετε αποτοξίνωση και να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία.

Η yoga αλλά και η αερόβια άσκηση είναι ιδανικές για να απαλλάξετε το σώμα σας από τις τοξίνες και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.

Κάντε σάουνα

Η σάουνα θα σας βοηθήσει να ιδρώσετε και να αποβάλετε τις περιττές ουσίες από τον οργανισμό σας. Θα δείτε άλλωστε και μόνοι σας πως μετά θα αισθάνεστε καλύτερα.  

Πηγή: www.govastileto.gr