Τι θα σου συμβεί αν κόψεις τη ζάχαρη

Όλοι γνωρίζουμε πόσο κακό μας κάνει, αλλά παρ'όλα αυτά εξακολουθούμε να τη βάζουμε στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Δες τι θα σου συμβεί από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να τη βγάλεις από τη ζωή σου.

Θα συνεχίσεις να τη σκέφτεσαι

Το σίγουρο είναι πως και θα τη σκέφτεσαι και θα λιγουρεύεσαι κάθε είδους γλυκιά λιχουδιά. Θα συνηδειτοποιήσεις ότι θα πρέπει να στερηθείς ακόμα και άλλες τροφές που ενώ δεν είναι γλυκές 100% περιέχουν ζάχαρη και αυτό είναι που θα σε ενοχλήσει ακόμα περισσότερο. Μάλιστα, θα σκεφτείς ότι θα πρέπει να αλλάξεις και κάποιες καθημερινές σου συνήθειες, όπως είναι το γλυκό καφεδάκι μετά τη δουλειά μαζί με τους συναδέλφους σου.

Θα είναι δύσκολο στην αρχή

Θα είναι δύσκολο όπως είναι κάθε φορά που κόβεις μια κακιά συνήθεια. Η πρώτη μέρα θα είναι σίγουρα πολύ δυνατή και θα νιώσεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Από την 3η μέρα και μετά, όμως, θα αρχίσεις να αναζητάς τη ζάχαρη πράγμα που μπορεί να σε κάνει ακόμα και πολύ νευρική. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα θα βιώσεις πολλά συναισθήματα και θα σκεφτείς πολλές φορές να τα παρατήσεις. Μην το κάνεις. Απόσπασε την προσοχή σου με κάτι άλλο. Τα άσχημα συναισθήματα θα φύγουν μετά την πρώτη-δεύτερη εβδομάδα.

Σιγά-σιγά η έλλειψη ζάχαρης θα σε ενοχλεί όλο και λιγότερο

Γύρω στην τέταρτη εβδομάδα θα σταματήσεις να νιώθεις τόσο νευρική και κακόκεφη. Επίσης θα σταματήσεις να αναζητάς γλυκά. Θα σου προσφέρουν γλυκά και εσύ θα λες όχι και μάλιστα όχι επειδή δεν θα πρέπει να τα φας αλλά γιατί δεν θα θέλεις.

Θα αλλάξει η διατροφή σου από μόνη της

Σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβεις θα αλλάξουν και οι διατροφικές σου συνήθειες. Τροφές που πριν δεν σου έδιναν την αίσθηση του γλυκού τώρα θα αποκτήσουν μια άλλη πιο γλυκιά γεύση. Κάποια στιγμή δεν θα θέλεις να φας ένα γλυκάκι τα απογεύματα μετά τη δουλειά αλλά θα λαχταράς κάποιο είδος πρωτεΐνης. 

Πηγή: www.keepup.gr