Τι δεν πρέπει να τρώτε στην εγκυμοσύνη

Οι εννιά μήνες της εγκυμοσύνης είναι δύσκολοι και απαιτούν μεγάλη προσοχή σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η διατροφή. Για πάμε να δούμε τις 6 κατηγορίες τροφών που κάνουν κακό τόσο στην έγκυο όσο και στο έμβρυο.

  • Όχι καλά μαγειρεμένα κρέατα και πουλερικά: Πρέπει να δώσετε τεράστια προσοχή, αφού ενδέχεται να είναι φορείς μικροβίων.

  • Ωμό αυγό: Καταναλώνοντας άγνωστης προέλευσης ωμά αυγά, ο κίνδυνος να κολλήσετε σαλμονέλα είναι μεγάλος.

  • Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά: Τα παστεριωμένα είναι απαλλαγμένα από μικρόβια, σε αντίθεση με το ροκφόρ και τα λοιπά μη παστεριωμένα προϊόντα.

  • Αλλαντικά: Θα πρέπει να γνωρίζετε την προέλευση των αλλαντικών για να εκμηδενίσετε τις πιθανότητες να περιέχουν επικίνδυνα βακτήρια.

  • Ψάρια με μεγάλες ποσότητες υδράργυρου: Τέτοια είναι ο ξιφίας και το σκουμπρί. Προτιμήστε αυτά με χαμηλά επίπεδα υδράργυρου, όπως ο τόνος, ο μπακαλιάρος κ.ά.

  • Σνακ: Δε χρειάζεται να αναλυθούν διεξοδικά οι λόγοι που απαγορεύονται δια ροπάλου όλων των ειδών τα σνακ. Με απλά λόγια, είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει διατροφικά!