Σουφλέ τέσσερα τυριά

Αφράτο και φουσκωτό σουφλέ τυριών, με λαχταριστή μπεσαμέλ, που θα κάνει θραύση στο γιορτινό τραπέζι:

Υλικά

150 γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. έμενταλ τριμμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένη
2 φάκελοι μπεσαμέλ 
1 λίτρο γάλα
3 αβγά
1 κουτ. γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη φόρμα

λίγο βούτυρο
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.

Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βουτυρώνετε μια μεγάλη βαθιά φόρμα για σουφλέ και την πασπαλίζετε από πάνω με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τη γυρίζετε ανάποδα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μίγμα, φροντίζοντας να μην τη γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί το σουφλέ θα φουσκώσει πολύ.

Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 15-20 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Θα δείτε ότι θα φουσκώσει και θα υπερβεί σε ύψος τα χείλη της φόρμας.

Tips

Να θυμάστε πως ό,τι φουσκώνει εύκολα, ξεφουσκώνει ευκολότερα, γι’ αυτό μόλις είναι έτοιμο το φέρνετε αμέσως στο τραπέζι και το σερβίρετε. 

Πηγή: www.olivemagazine.gr