Τι να κάνω όταν νιώθω ότι αρρωσταίνω

Είναι η εποχή που τα κρυολογήματα και οι ιώσεις καιροφυλακτούν και οι πιθανότητες να αρρωστήσετε είναι αυξημένες. Δείτε λοιπόν σε τι ενέργειες μπορείτε να προβείτε αν νιώσετε τον οργανισμό σας έτοιμο να ασθενήσει:

Επειδή ακριβώς ξέρετε τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία σας λόγω εποχής, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να λειτουργήσετε προληπτικά για να γλιτώσετε.

Να ντύνεστε καλά (χωρίς υπερβολές) είτε βρίσκεστε εντός σπιτιού, είτε είναι να πάτε κάπου, ακόμα και κοντά και να αποφεύγετε κατά το δυνατόν τους πολυσύχναστους χώρους.

Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν έχετε ιδρώσει και πρόκειται να βγείτε έξω. Αν δεν είναι εφικτό να περιμένετε να ξεϊδρώσετε, προστατευθείτε καλά με τον ανάλογο ρουχισμό μέχρι να μπείτε πάλι σε κλειστό χώρο.

Αυτή την περίοδο είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να ξεκουράζεστε όσο πρέπει. Ο επαρκής ύπνος ενισχύει τις άμυνες του οργανισμό και πολύ δύσκολα θα τον προσβάλει κάποιος ιός.

Εξίσου σημαντικό με τον ύπνο είναι να τρώτε σωστά και ισορροπημένα, για να «οπλίσετε» περαιτέρω το ανοσοποιητικό σας σύστημα απέναντι στις διάφορες απειλές.

Οι γιατροί μάλιστα τονίζουν τη σημαντικότητα πρόσληψης ικανοποιητικής ποσότητας βιταμίνης C.

Μην καταπίνετε τα χάπια σα να είναι....καραμέλες και φροντίστε να αθλείστε, εφ'όσον ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας είναι υπέρ αυτού.