Πότε είναι αναγκαία η επίσκεψη σε γιατρό

Σε αυτές τις ηλικίες τα ατυχήματα, οι ασθένειες και άλλα απρόοπτα στο κομμάτι της υγείας είναι πολύ συχνά. Κάποια αντιμετωπίζονται εύκολα κι για άλλα είναι απαραίτητο να πάτε το παιδί στο γιατρό ή ακόμα και σε νοσοκομείο:

Πρέπει να πάτε επειγόντως το παιδί σε γιατρό/νοσοκομείο όταν...για πολλές μέρες δε λέει να πέσει ο πυρετός, ό,τι κι αν έχετε δοκιμάσει.

Πρέπει να πάτε επειγόντως το παιδί σε γιατρό/νοσοκομείο όταν...πάθει κάποιο κάταγμα, θλάση ή εξάρθρωση. Είναι τραυματισμοί που απαιτούν ιατρική περίθαλψη!

Πρέπει να πάτε επειγόντως το παιδί σε γιατρό/νοσοκομείο όταν...αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Είναι απαραίτητο να εξεταστεί άμεσα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πρέπει να πάτε επειγόντως το παιδί σε γιατρό/νοσοκομείο όταν...λιποθυμήσει, ιδιαίτερα χωρίς προφανή λόγο. Επειδή είναι σε ηλικία όπου ίσως να μην μπορεί να εντοπίσει τι έφταιξε ή να εκφραστεί επακριβώς, καλύτερα να πάτε προληπτικά σε ένα γιατρό.

Πρέπει να πάτε επειγόντως το παιδί σε γιατρό/νοσοκομείο όταν...δε σταματάει να κάνει εμετούς. Μπορεί να είναι από μια απλή τροφική δηλητηρίαση μέχρι οτιδήποτε, σε κάθε όμως περίπτωση πρέπει να αποφανθεί γιατρός.

Πρέπει να πάτε επειγόντως το παιδί σε γιατρό/νοσοκομείο όταν...το δαγκώσει κάποιο ζώο ή το τσιμπήσει κάτι και πρηστεί ή μολυνθεί το σημείο.

Πρέπει να πάτε επειγόντως το παιδί σε γιατρό/νοσοκομείο όταν...
υπάρχει ακατάσχετη αιμορραγία εξαιτίας ατυχήματος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.