Ασκήσεις που θα ανανεώσουν τις προπονήσεις σου

Χωρίς να χρειαστεί να διαθέσεις κάποιο budget και χωρίς καθόλου εξοπλισμό, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες ασκήσεις που γίνονται εύκολα στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καλή διάθεση κι ένα βαρύ αντικείμενο που σίγουρα θα έχεις, όπως π.χ. ένα μεγάλο βιβλίο ή ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό. Είσαι έτοιμη; Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις ασκήσεις για να δυναμώσεις τους μύες σου και να απογειώσεις τη διάθεσή σου:

Ξεκίνα με μερικές προβολές

Κρατώντας με τα δύο χέρια ένα βαρύ αντικείμενο μπροστά από το στήθος σου, σήκωσε το ένα πόδι πάνω και μετά προς τα πίσω μέχρι το γόνατο να ακουμπήσει στο πάτωμα. Καθώς ανεβαίνεις, σήκωσε το γόνατό σου προς το στήθος και κράτησε το ανυψωμένο, εξισορροπώντας το γόνατο και το βαρύ αντικείμενο στην κεντρική θέση εκκίνησης, πριν κάνεις το επόμενο lunge. Ιδανικά, προσπάθησε να κάνεις 2 με 3 σετ με 25 επαναλήψεις.

Δοκίμασε την push-pull σανίδα

Ξεκίνα από μία κλασσική υπερυψωμένη σανίδα με τους ώμους πλήρως ευθυγραμμισμένους. Τοποθέτησε ένα βαρύ αντικείμενο ανάμεσα στα χέρια σου και σύρε το διαγώνια προς τα πίσω με το ένα χέρι.  Σιγουρέψου πως διατηρείς τον κορμό σου σε ευθεία και μένεις στη θέση σανίδα. Δοκίμασε 2 σετ με 30 επαναλήψεις.

Κάνε 3 σετ air squat

Κράτα ένα βαρύ αντικείμενο με τα δύο χέρια πίσω από το κεφάλι ώστε να στηρίζεται από τους ώμους σου. Με τα πόδια να έχουν απόσταση πλάτους ισχίου, κάνε ένα air squat. Έπειτα, χρησιμοποίησε τη δύναμη του κορμού σου και την ισορροπία σου για να επανέλθεις στην αρχική θέση του squat. Προσπάθησε 3 σετ με 10 επαναλήψεις.

Μην ξεχνάς τα push-ups!

Χαμήλωσε το σώμα σου σε θέση push up μέχρι το στήθος σου να ακουμπήσει το πάτωμα. Έπειτα, σπρώξε το σώμα σου πάλι προς τα πάνω, φέρνοντας το στην αρχική θέση του push-up. Αν είσαι beginner ξεκίνα με 2 σετ των 10 επαναλήψεων.

Ολοκλήρωσε με μερικά sit-up

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να ακουμπάνε σταθερά στο πάτωμα σε μια κλασσική θέση sit-up. Με τεντωμένα τα χέρια, κράτα ένα βαρύ αντικείμενο στον αέρα, παράλληλα στο στήθος σου. Καθώς σηκώνεσαι το αντικείμενο θα σηκώνεται μαζί σου. Κράτα τα χέρια σου ευθεία και συνέχεια τεντωμένα. Προσπάθησε να κάνεις 2 με 3 σετ με 15 επαναλήψεις. Tip: Μεταξύ των σετ κάνε 1 λεπτό διάλειμα!

Ο σωστός συνδυασμός

Οι ασκήσεις αυτές σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορούν να σου προσφέρουν τα αποτελέσματα που θες να δεις στο σώμα σου, χωρίς να αισθάνεσαι το «βάρος» του γυμναστηρίου!

Πηγή: www.shape.gr