Οι 5 καλύτερες αποχρώσεις για καστανά μαλλιά

Το καστανό χρώμα μαλλιών, αν και φαίνεται λιγότερο ιδιαίτερο, μόνο απλό δεν είναι αφού οι αποχρώσεις του είναι πολλές και μας εκπλήσουν: καστανό σοκολατί, καστανό χάλκινο, μόκα, καστανό ανοιχτό σοκολατί και ακόμη περισσότερες που θα σε μπερδέψουν όταν κληθείς να επιλέξεις.

Γι’αυτό επιλέξαμε τις πέντε καλύτερες και σου τις παρουσιάζουμε!

Καστανό σοκολατί

Η ονομασία του επηρεάζεται από την αγαπημένη μας σοκολάτα και είναι από τις αγαπημένες των γυναικών. Κι αυτό γιατί το καστανό σοκολατί έχει το βαθύ χρώμα της σοκολάτας, προσφέροντας ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Για να κρατήσεις έντονο και φωτεινό το καστανό σοκολατί, χρειάζεσαι σωστή περιποίηση και φροντίδα, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να καλύψεις τα λευκά.

Πρόκειται για την πιο κλασική απόχρωση, που ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες.

Καστανό ανοιχτό σοκολατί

Μια τέτοια απόχρωση προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα, ακόμη και χωρίς ανταύγειες. Το καστανό ανοιχτό σοκολατί είναι ιδανικό αν κάποια στιγμή θελήσεις να δοκιμάσεις μια πιο ξανθιά απόχρωση στο χρώμα μαλλιών σου.

Μπορείς να τολμήσεις σε μια πιο ψυχρή απόχρωση που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τη λιγότερο σταρένια επιδερμίδα σου.

Μόκα χρώμα μαλλιών

Αυτή η απόχρωση ανήκει στις ψυχρές αποχρώσεις του καστανού και θα δείξει καλύτερα αν έχεις σαντρέ βάση.

Οι πιο ψυχροί τόνοι κολακεύουν ιδιαίτερα όσες έχουν πιο σκούρη επιδερμίδα, ενώ το μόκα χρώμα μαλλιών έχει διάρκεια και δε χρειάζεται να επαναλαμβάνεις συχνά τη βαφή.

Προτίμησε, λοιπόν, αυτό το καστανό της μόκας για ένα υπέροχο αποτέλεσμα, συνδυασμένο άψογα με καστανές ανταύγειες σε διάφορους τόνους.

Καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών

Μπορεί αυτή η απόχρωση να είναι ο κρυφός πόθος πολλών γυναικών αλλά έχει όμως πολλές "απαιτήσεις". Οποιαδήποτε κόκκινη απόχρωση απαιτεί τρομερή περιποίηση, καθώς μπορεί να ξεβάψει εύκολα.

Φυσικά, η περιποίηση, όταν έχεις επιλέξει ένα χάλκινο χρώμα μαλλιών, αφορά και στο μακιγιάζ καθώς το έντονο χρώμα απαιτεί κι ένα περιποιημένο πρόσωπο.

Υπάρχουν, βέβαια, υπεράριθμες αποχρώσεις και μια καλή αρχή είναι το καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών, που προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Αρχικά, το ανοιχτό καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών ταιριάζει ιδανικά σε πολύ ανοιχτές επιδερμίδες, ειδικά αν είσαι φυσική κοκκινομάλλα.

Μπορείς, βέβαια, να προτιμήσεις το φυσικό καστανό χάλκινο χρώμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου και να επιλέξεις να κάνεις πιο κόκκινες τις άκρες.

Αυτή η λύση είναι μια καλή αρχή για να τεστάρεις αν σου ταιριάζουν οι χάλκινες αποχρώσεις.

Για το χειμώνα, μπορείς να διαλέξεις και μια πιο σκούρα καστανή χάλκινη απόχρωση, που ταιριάζει ακόμη περισσότερο στο σκοτεινό καιρό και δε χρειάζεται τόσο συχνά περάσματα στη ρίζα.

Σε κάθε περίπτωση, όποια απόχρωση σε καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών και να διαλέξεις, θα πρέπει να περάσεις τη βαφή και στα φρύδια για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

Καστανό του καφέ

Το καστανό του καφέ είναι ιδανικό τόσο για σκούρες, όσο και για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Περιλαμβάνει και κόκκινες αποχρώσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξεις ποια βαφή θα επιλέξεις και φυσικά τη συχνότητα με την οποία θα ξαναπερνάς το χρώμα.

Εναλλακτικά, υπάρχει και η απόχρωση που θυμίζει περισσότερο εσπρέσσο: πιο σκούρες ανταύγειες και ιδανικό αποτέλεσμα αν βάφεις πρώτη φορά τα μαλλιά σου.

Πηγή: www.marieclaire.gr