Πώς μας δείχνουν τα παιδιά την αγάπη τους

Υπάρχουν κάποιοι ξεκάθαροι τρόποι και άλλοι, λιγότερο προφανείς, με τους οποίους το παιδί δείχνει την αγάπη του προς το πρόσωπό σας. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τους κυριότερους:

Ο πιο προφανής και ξεκάθαρος τρόπος είναι με τα λόγια. Πόσες και πόσες φορές δε σας έχει πει ότι σας αγαπάει, ότι είσαστε οι καλύτεροι γονείς στον κόσμο και άλλα παρόμοια; Και φυσικά τα λέει και τα εννοεί!

Εκτός από τα λόγια, υπάρχουν και τα έργα. Όλες εκείνες οι αναρίθμητες φορές που το παιδί θα σπεύσει ή θα επιζητήσει αγκαλίτσες και φιλάκια.

Ένας άλλος, κλασικός τρόπος που τα παιδιά δείχνουν την αγάπη τους για τους ανθρώπους που τα έφεραν στον κόσμο είναι να φτιάχνουν ζωγραφιές που απεικονίζουν τους γονείς, συνήθως υπερμεγέθεις ή με έναν τρόπο που δείχνει έμμεσα το θαυμασμό προς το πρόσωπό τους.

Επίσης, όλες εκείνες τις φορές που πασχίζουν με θεμιτούς κι αθέμιτους τρόπους να τραβήξουν την προσοχή σας, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον σας, να έχετε στο μυαλό σας ότι το κάνουν επειδή σας αγαπούν.

Τέλος, όταν προσφέρονται ή έστω δέχονται να βοηθήσουν σε κάποιες δουλειές του σπιτιού ύστερα από δική σας παραίνεση, να είσαστε σίγουροι ότι το κάνουν από αγάπη προς εσάς και όχι επειδή λαχταρούν να κάνουν δουλειές!